Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home BAIAS VASILE

BAIAS VASILE

BAIAS VASILE din Cuzdrioara (de lângă Dej)

GRUPUL FRAŢILOR DIN SOMEŞ ŞI CLUJ

Valea Draganului (OD 1932)

S-a născut în anul 1884, rămânând muncitor pe ţarina părintească. În anul 1934 a fost chemat de Duhul Sfânt în Lucrarea Oastei Domnului şi din prima clipă şi-a pus totul în slujba Dom­nului Iisus: casa sa, timpul său, viaţa sa, totul. Domnul îl aşezase ca pe Avraam cu cortul său, la răscrucea de două drumuri mari, şi astfel casa lui a devenit casă de oaspeţi pentru toţi cei ce veneau sau plecau din oraşul Dej. Tuturor el le propovăduia Cuvântul lui

Dumnezeu cu mare putere. Astfel şi-a legat el multe prietenii şi cunoştinţe pe la care apoi mergea, pe sate, cu cărţile Părintelui Iosif, cu Biblia – şi astfel întemeia familii credincioase şi adunări noi ale Oastei Domnului.Împreună cu fratele Şuba Tănase, de o vârstă cu el, a lucrat mult pentru înfiinţarea şi creşterea adunării din Dej şi a multor altor adunări, până spre Bistriţa Năsăud, spre Jibou şi spre Cluj. Mai ales cu inima sa primitoare de oaspeţi, a făcut mult bine multora. Timp de luni de zile l-a ospătat el în casa sa şi pe fratele Sătmar Ioan cu toată familia şi cu sora bolnavă, pe timp de iarnă, deşi avea doar o singură cameră în care trebuia să locuiască nouă suflete. (mai mult…)

WhatsApp chat