Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Croitoru Nicolae

Croitoru Nicolae

Croitoru Nicolae din Comăneşti – Bacău

Fratele Nicolae Croitoru din satul Şupan, localitatea Comăneşti, judeţul Bacău, s-a născut în anul 1904, într‑o familie cu şase copii. După ce a făcut ar­mata, s-a căsătorit cu Ilinca, fiica lui Simion şi Ruxanda Ardeleanu din Straja şi au avut unsprezece copii.

Din cauza muncii grele pe care a trebuit să o presteze de pe când era copil şi mai târziu, pe la 33 de ani s‑a îmbolnăvit de astm. În a­cest timp au început să apară în satul său cărţile şi foile Oastei Domnului trimise de la Sibiu, precum şi adunările Oastei, atât la Comă­neşti, cât şi prin satele din jur. Chinuit de boala sa şi de dorinţa mântuirii sufletului său, fratele Nicolae a început să citească Biblia şi cărţile Părintelui Iosif. Mintea lui s-a luminat şi inima lui s-a deschis, primindu-L pe Domnul Iisus, şi a intrat şi el în rândurile Oastei Domnului.

În toate timpurile grele care au urmat apoi cu muncile, cu războiul şi cu suferinţele din trupul lui, el nu numai că nu a slăbit, dar s-a întărit tot mai mult în credinţa sa, crescând în râvna pentru vestirea Evangheliei în satul său şi apoi până departe. Fratele Nicolae, cu toate greutăţile sale familiale, a început să desfacă foile şi cărţile Oastei în număr tot mai mare, alergând pe orice timp, zi şi noapte, să semene cât mai multă sămânţă duhovnicească prin tot ţinutul lor. (mai mult…)