Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Să nu ne plângem dacă Dumnezeu ne-a rânduit anumite suferinţe

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Întâia Epistolă Sobornicească a Sf. Ap. Petru

Să nu ne plângem dacă Dumnezeu ne-a rânduit anumite suferinţe în trup, ci să-i mulţumim Domnului pentru ele. Pentru că acestea ne pot fi de mare folos duhovnicesc pentru menţinerea în frâu a ispitelor. (v. 1-2)
Să facem şi noi ca Părintele Iosif, care mulţumea lui Dumnezeu pentru necazuri şi pentru operaţiile pe care le-a suferit.

Să fie întoarcerea noastră la Dumnezeu autentică. Să fie observată şi de cei din jurul nostru din felul nostru de a fi, nu doar la nivel declarativ, chiar dacă ar trebui să suferim hule de la ei. (v. 3-5)

Să ne păstrăm mintea întreagă, să priveghem în rugăciuni, dar mai presus de toate să ţinem de dragostea cea dintre noi. (v. 7-8)

Să fim iubitori de străini, fără cârtire, să slujim unii altora, vorbele noastre să fie ca ale lui Dumnezeu, pentru ca prin toate să fie slăvit Hristos. (v. 9-11)

Să nu ne mirăm de intensitatea ispitelor la care suntem supuşi ci să ne bucurăm pentru că, biruindu-le, aurul credinţei noastre va deveni şi mai curat.
Să fim fericiţi de ocările care ni se aduc pentru numele lui Hristos.
Dar să nu trebuiască să suferim ocări datorită păcatelor noastre. (v. 12-16)

Să ne străduim să devenim sfinţi (nu să ne numim sfinţi) pentru că „dreptul abia se mântuieşte”. (v. 18)

Slăvit să fie Domnul!

Nelu D.

Prin Mântuitorul nostru Iisus Hristos am devenit fii de Dumnezeu.

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Epistola către Galateni a Sf. Ap. Pavel, cap. 4: „Şi pentru că sunteţi fii, a trimis Dumnezeu pe Duhul Fiului Său în inimile noastre, care strigă: Avva, Părinte! Astfel dar, nu mai eşti rob, ci fiu; iar de eşti fiu, eşti şi moştenitor al lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos.” (v. 6-7)

Înainte de a-L cunoaşte pe Dumnezeu sau de a ne cunoaşte El pe noi, slujeam celor ce din fire nu sunt dumnezei: păcatelor şi patimilor care ne biruiau, stăpânindu-ne (alcool, tutun, desfrâu, minciună, bârfă, mândrie, ură, răutate, neiertarea păcatelor, etc.).

Acum după ce ne-am întors la Domnul să rămânem în Dumnezeu şi să fim ca sf. Ap. Pavel, ca Sf. Ioan Gură de Aur, ca Părintele Iosif, ca părinţii noştri duhovniceşti, care suferă iarăşi durerile naşterii, până ce Hristos va lua chip în noi! (v. 19) (mai mult…)

„Gustaţi şi vedeţi că Biblia e Cartea lui Dumnezeu, Cartea Vieţii!”

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre dare de învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea cea întru dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru tot lucrul bun.” (2 Tim. 3. 16-17)

„Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Mat. 4. 4)

Aşa cum zilnic trebuie să ne hrănim trupul cu pâinea cea materială, la fel trebuie să ne hrănim zilnic sufletul cu Pâinea Vieţii, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Dar din tot ceea ce citim zilnic din Sfânta Sriptură există ceva… care ne-a impresionat, care ne-a zidit cel mai mult.
Acel ceva… dorim să ni-l împărtăşeşti şi nouă. (mai mult…)

Nu te înfricoșa, căci nu vei rămâne de ocară…

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Nu te înfricoșa, căci nu vei rămâne de ocară, nu te rușina, căci nu vei avea de ce să te rușinezi, căci tu vei uita rușinea tinereții tale și de ocara văduviei tale nu-ți vei mai aduce aminte. Isaia 54.4

Citind versetul acesta m-am dus cu gândul la faptul că tineretul a devenit una dintre cele mai arzătoare probleme ale lumii, pentru că tinerii au luat-o pe căi primejdioase. Acest verset este o încurajare a întoarcerii și o făgăduință a iertării pe care o primește fiecare dintre cei care se întorc la Tatăl „dar din nou napoi vei fi primit , cu-o și mai puternică iubire, lângă Domnul care te-a iubit”. Se caută pretutindeni căile cele mai potrivite pentru îndreptarea lucrurilor, pentru salvarea situației, pentru împiedicarea prăbușirii.

 Pentru noile generații modelele de viață a celor din jur au un mare impact asupra comportamentului lor. O mare întrebare este aceea: de unde ar trebui să luăm modelele pentru viața noastră? Eu, aș spune că cele mai bune modele sunt în Sfânta Scriptură, numai că peste Biblia tinerilor s-au așezat straturi multe de praf, iar peste inima lor poveri multe de păcate. Iar ceva mai dureros: Biblia este considerata o carte oarecare , o carte de istorie, neluând-o în seamă și nu tratează ca atare învățăturile ei . E adevărat că cei mai mulți tineri care au început rău au sfârșit rău, au sfârșit așa pentru că au început rău, avem cutremurătorul exemplu a pildei lui Cain. (mai mult…)

Cum trăim noi astăzi prețul răscumpărării?


„Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?” 

„Dar a fost voia Domnului să-L zdrobească prin suferință. Și fiindcă Și-a dat viața ca jertfă pentru păcat, va vedea pe urmașii Săi, își va lungi viața și lucrul Domnului în mana Lui va propăși”  (Isaia 53,10)

Prin căderea în păcat omul a pierdut comuniunea harică cu Dumnezeu intrând în osândă la moartea spiritală. Condițiile necesare mântuirii nu le putea îndeplini decat o Ființă deosebită, atotputernică, deci numai Dumnezeu însuși: „Eu numai eu șterg nelegiuirile voastre” (Isaia 43,25) (mai mult…)

POCĂINȚA !

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Cuvântul rostit de Însuși Domnul nostru Iisus Hristos : ” Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor „ ( Matei 4, 17 ) denotă lucrarea ei fundamentală în viața oricărui creștin.

Sfântul Efrem Sirul ne spune așa :
„Pocăința îi jertfește pe cei ce au păcătuit , însă iarăși le dă viață ; îi omoară, însă iarăși îi scoală din morți.

Cum așa ?
Ascultă: ea îi ia pe păcătoși și îi face drepți . Ieri erau morți, astăzi sunt vii pentru Dumnezeu prin pocăință; ieri erau străini, astăzi sunt ai Lui; ieri erau nelegiuiți, astăzi sunt Sfinți.”

Să luăm aminte !
Cei ce doresc , ” la facerea din nou a lumii” ( Matei 19 , 28 ), să stea de-a Dreapta Fiului lui Dumnezeu. Este bine să înceapă a se pocăi , chiar de astăzi , prin nașterea lor din nou prin Duhul Sfânt , care înseamnă înnoirea Tainei Botezului primită în pruncie.
Sfântul Ignatie Briancianinov ne lămurește : ” Ce înseamnă a te pocăi ? Înseamnă a-ți da seama de păcatele tale, a te căi de ele , a te lăsa de ele și a nu te mai întoarce la ele. Așa s-au prefăcut mulți păcătoși în Sfinți .”

Ce frumos ! Ce simplu ar fi !
Ce încântare s-ar auzi din Cerul Preaînalt dacă noi toți, dar toți, ne-am pocăi.

Eu unul chiar vreau !

Doamne ajută nevoinței și căinței mele !
Doamne, dacă până acum nu m-ai pierdut , este semn că m-ai așteptat și mă vrei întru Împărăția Ta !
Fii binecuvântat Hristoase Dumnezeu meu ! Amin.

Părintele Onu Constantin
18 Februarie 2019
Pomenirea Sf. Leon, Ep. Romei; Sf. Agapit, Ep. Sinadei

Dragostea…

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

„..vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.”(Ioan 13:35)

Dragostea…
Ce este de fapt dragostea? De unde vine? Este importanta pt mantuire noastra?…Cat de importanta?…

Sunt intrebari pe care ni le punem fiecare dintre noi, intrebari la care ne straduim sa gasim raspunsuri, raspunsuri care ne vor conduce pasii pe o cale sau alta..in functie de cum intelegem si simtim noi Dragostea.
As spune ca dragostea e perceputa de fiecare dintre noi in functie de scopurile/telurile pe care vrem sa le atingem…
Cert e ca Dragostea e tot mai rara printre noi.
Eu cred ca nu exista loc in Sf Scriptura in care sa se dea o def(daca pot spune asa)mai clara Dragostei ca in Rom 5:8.
„Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi.”…pentru ca spune Domnul:”Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.”(In 15:13)
(mai mult…)

Cine IUBEȘTE pe alții a împlinit Legea (Rom 13:8 )

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

…caci cine IUBESTE pe altii a implinit Legea.(Rom 13:8 )

De fapt: „Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nici o marturisire mincinoasa, sa nu poftesti”, si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta. „SA IUBESTI PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI.” (Rom 13:9)

Si cine este aproapele meu???
Si cum sa-l iubesc ca pe mine insumi?
E o intrebare pe care ne-o punem subconstientului nostru, involuntar, de fiecare data cand e nevoie sa dam dovada de dragoste. Ni se pare dificil sa iubim, ca pe noi insine, chiar pe fratele nostru sau pe prietenul nostru cel mai bun, atunci cata dragoste putem avea fata de cineva care nici nu-l cunoastem, sau ne este indiferent, sau cineva care ne-a facut vre-un rau si pe care nici nu-l putem vedea? E aproape imposibil! (mai mult…)

Să nu ne supărăm când Dumnezeu ne dă după puţinătatea credinţei noastre

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

„Şi ieşind de acolo, a plecat Iisus în părţile Tirului şi ale Sidonului. Şi iată o femeie cananeiancă, din acele ţinuturi, ieşind striga, zicând: Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon. El însă nu i-a răspuns nici un cuvânt; şi apropiindu-se, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Slobozeşte-o, că strigă în urma noastră. Iar El, răspunzând, a zis: Nu sunt trimis decât către oile cele pierdute ale casei lui Israel. Iar ea, venind, s-a închinat Lui, zicând: Doamne, ajută-mă. El însă, răspunzând, i-a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor şi s-o arunci câinilor. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar şi câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. Atunci, răspunzând, Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti. Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela.”

Matei 15, 21 -28 – (mai mult…)

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre dare de învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre deprinderea cea întru dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru tot lucrul bun.” (2 Tim. 3. 16-17)

„Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Mat. 4. 4)

Deschidem și aici o nouă rubrică intitulată: „Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?” 

Aşa cum zilnic trebuie să ne hrănim trupul cu pâinea cea materială, la fel trebuie să ne hrănim zilnic sufletul cu Pâinea Vieţii, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Dar din tot ceea ce citim zilnic din Sfânta Sriptură există ceva… care ne-a impresionat, care ne-a zidit cel mai mult.
Acel ceva… dorim să ni-l împărtăşeşti şi nouă.

Așadar vă așteptăm să ne scrieți gândurile voastre și pentru această nouă rubrică, la adresa de e-mail: oasteadomnului.ro@gmail.com, pe WhatsApp, la numărul 0735823003 sau în mesaj privat pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/oasteadom/. 

Slăvit să fie Domnul!

„…uitati-vă și întrebați care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblați pe ea și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre!” ( Ieremia 6, 16)

Ca un sunet de clopot, în mijlocul tăcerii, așa răsună cuvintele acestea despre odihna viitoare în inima mea, mângâindu-mă și îmbărbătându-mă. În neliniștea vieții pământești, cel credincios are parte de pacea eternă, de o viață trăită în siguranță și în biruință. Fiecare ceas trăit în legătură cu Domnul Iisus, este o gustare din odihna eternă, în brațele lui Dumnezeu. Să nu cruțăm nimic pentru a ajunge în aceste brațe părintești.

Dacă nu vom cauta cărările vechii, bătătorite de pași fericiților noștri înaintași și nu vom alerga pe ele cu simțul responsabilității după odihna dăruită de Dumnezeu, avem toate șansele să trecem din neliniștea vremii de acum în neliniștea groaznică a eternității.
Suntem chemați ca și aici și dincolo, în eternitate, să ne odihnim în iubirea lui Dumnezeu.

WhatsApp chat