Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Elisei Lupu

Elisei Lupu

Tânărul frățior Elisei Lupu, din loc. Matca – Galați

Elisei, cel de-al treilea copil – din cei 8 – se naşte pe data de 24 iulie 1992. Încă din copilărie, a fost deosebit. Era foarte ascultător şi supus. Dorea ca lucrul său pe care îl făcea să fie bun, chiar foarte bun. De fiecare dată când ceva nu era înfăptuit bine, când apăreau unele neintelegeri în familie, plângea şi spunea: Nu trebuia să se întâmple aşa!…”. Din copilărie, a iubit viața de curătie. Cu toată dragostea mergea la sfânta Biserică şi la adunările Oastei. Se scula dis de dimineată cu mare bucurie, îşi facea rugăciunea, apoi îi scula şi pe ceilalti frătiori ai săi, se îmbrăca şi pleca la sfânta Biserică. Spunea că dacă, într-o duminică, nu merge la sfânta Liturghie, apoi la adunare, pentru el, acea zi este nefericită.

La numai 12 anişori, face un cutremurător legământ de intrare cu toată finta sa in Oastea Domnului. Aceasta s-a petrecut la data de 12 septembrie 2004, la o adunare de logodnă a fratelui Andrei Ştefan cu sora Mariana Costea. Cu o voce caldă şi duioasă, printr-o rugăciune cutremurătoare, se preda Domnului, cu ochii plini de lacrimi şi cu inima zdrobită că vrea şi el să-L primească pe Domnul Iisus în inima sa şi să-L urmeze până la sfârşit. In drum spre casă, îi spunea tatălui său: „Tată, când am început să fac rugăciunea de legământ, o putere neobişnuită a pătruns în inima mea şi simteam că nu mai sunt pe pământ!”. Apoi aşa de mult s-a lipit de Domnul, incât era nedespărtit de la sfânta Biserica. Deseori spunea: ,Tată, când intru în Biserică sunt atât de fericit, parcă intru în Impăratia Domnuluil!”. Şi venea de la Sf. Liturghie cu o fată senină şi bucuroasă, iar după-amiaza mergea tot la fel şi la adunare. Apoi încerca mereu să îndemne şi pe ceilalți tineri să meargă la Sf. Liturghie şi la adunare. A căutat să facă misiune duhovnicească, distribuind cărti printre frati. A început să mărturisească câte un scurt cuvânt în adunare, mai ales îi plăcea să citească din cărtile Părintelui losif. (mai mult…)