Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Florin Harosa

Florin Harosa

Dumnezeule, sunt păcătos!

„Dumnezeul meu, mă ruşinez şi mă tem să-mi ridic faţa către Tine, Dumnezeul meu, pentru că fărădelegile noastre au trecut peste cap şi vina noastră s-a mărit până la cer.” Ezdra 9,6

            Cuvintele acestea pline de durere au fost rostite de către profetul Ezdra spre Dumnezeu când, cu mantaua şi hainele sfâşiate, a căzut în genunchi în rugăciune, înfăţişând înaintea Templului păcatele săvârşite de către poporul lui Israel în timpul vieţii lui, drept pentru care Dumnezeu l-a dat pe mâna popoarelor caldeiene şi persane spre a fi ţinut  în robie, timp de 70 de ani. (mai mult…)

Cum ne întrebuințăm timpul?

„Răscumpărați vremea căci zilele sunt rele”  Efs. 5:16.

Timpul, dacă ar fi să dăm o definiție, este acel interval sau acea perioadă de la naștere până la moarte sau trecere in veșnicie. El ne este de folos pentru mântuirea noastră și pentru a ajuta și pe semenii noștrii să se poată mântui.

Părintele Dumitru Stăniloaie spune despre Timp că: “Timpul înseamnă pentru Dumnezeu durata așteptarii între bătaia Sa la poartă si fapta noastră de a deschide“. În viața spirituală nu există mâine, există azi. Timpul este marea noastră șansa în relația cu Dumnezeu. Mulți văd timpul ca pe un inamic. Oare chiar  așa să fie? Oare cu ar fi sa-l vedem ca pe un prieten? (mai mult…)