Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Gheorghe Neagu

Gheorghe Neagu

Între rânduialã şi voluntariat

Nu de puţine ori ne-a fost dat să auzim de la unii cuvintele acestea: Unde este buna rânduială din Lucrarea noastră? Unde este pacea adunărilor frăţeşti de odinioară? Unde este voluntariatul Oastei? Căci Oastea a stat de la început sub semnul voluntariatului, cu luptători voluntari, cu preoţi şi mireni din toate părţile ţării.(1) Aşa ne-a spus Părintele Iosif: să nu trădăm voluntariatul Oastei. (2) Între aceste două deziderate ale Lucrării stau cu teamă să nu fiu cumva părtinitor vreuneia.

La 90 de ani de Oaste, suntem frământaţi de multele probleme pe care le-a adus libertatea câştigată în 1989 şi de care ne-am bucurat ca nişte copii nevinovaţi, fără să vedem atunci eventualele probleme. În adunările noastre frăţeşti nu de puţine ori predica unora nu mai este o reală chemare la pocăinţă, la schimbarea vieţii, nu mai este o declaraţie de război contra diavolului, contra întunericului şi a răutăţilor, ci mai degrabă a devenit o aluzie răutăcioasă spre anumite persoane sau, şi mai grav, un atac dur la valorile Oastei. Priveşti în stânga şi în dreapta şi vezi capete plecate şi feţe îndurerate. Şi atunci te întrebi: (mai mult…)

WhatsApp chat