Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Ileana Pintilie

Ileana Pintilie

Ileana Pintilie din Podoleni

Ileana Pintilie

Sora Ileana Pinti­lie s-a născut în 8 august 1929, în comuna Podoleni, judeţul Neamţ, dintr-o familie de ţărani religioşi.

În anul 1946 a fost chemată de Domnul Ii­sus în Lucrarea Oastei Sale. Deşi numai de 17 ani, sora Ileana s-a predat Domnului din toată inima ei, căutând să-L slujească şi să-L laude pe Domnul cu toată curăţia şi evlavia. Cântările auzite în adunarea frăţească în ziua predării ei i-au rămas neuitate pe toată viaţa. Predarea ei a fost în ziua de 29 iunie, ziua martiriului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Această potrivire cu ziua Sfinţilor Apostoli a fost ca o profeţie pentru viaţa surorii Ileana şi pentru toată asemănarea sa în suferinţe şi în răbdare cu ei. Încă în anul legământului său a luat parte la marile adunări care aveau pe atunci loc în multe părţi. Îmi amintesc de o mare adunare de atunci de la Lăloaia. Era în anul greu al marii secete din Moldova… Faţa ei, în mijlocul adunării şi al cântărilor, strălucea de lacrimi şi de bucurie, fiind necontenit ca într-o răpire cerească. Ne-a rugat atunci să mergem şi în satul ei, în Podoleni, unde nu mai fusesem – şi în urma stăruinţelor ei am mers. Ce mari binecuvântări au urmat apoi pentru mulţi, deşi, pentru ea, din partea familiei ei, urmau atunci numai necazuri. Neţinând seama de nici o piedică şi de nici o ameninţare, ea era nelipsită de la adunările frăţeşti, mergând pe jos, adesea singură şi la mari depărtări, legând neuitate prietenii cu suflete şi familii sfinte în toată ţara. Am văzut-o şi la înmormântarea fratelui Marini, în 1947, în Ardeal, precum şi cu multe alte ocazii. (mai mult…)