Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Ioan Tăbăcaru

Ioan Tăbăcaru

LUCRUL DE CĂPETENIE

Vorbirea fratelui Ioan Tăbăcaru
de la adunarea din a treia seară de priveghere a fratelui Popa Petru

[În Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Aşa a lucrat Dumnezeu], să ne putem vedea încă o dată, în locul acesta, mai multe feţe din mai multe zone ale ţării; şi, [cu prilejul] întâlnirii noastre laolaltă, petrecându-l pe ultimul drum pe fratele nostru, să putem să luăm aminte la ceea ce vrea Dumnezeu, mai cu seamă în vremurile acestea, cu Lucrarea şi cu starea noastră de faţă.

Fraţilor şi surorilor, mi-aduc aminte de când eram copil că se cumpăra bumbac de prin prăvălii din străinătate, pentru ţesut pânze. Şi în fiecare pachet de bumbac era pus un bileţel cu o parabolă sau o pildă din vieţile sfinţilor sau din vieţile împăraţilor. Şi mi-aduc aminte de o pildă despre împăratul David. (În seara aceasta s-a vorbit foarte mult despre ispravnici şi că trebuie să fim şi noi nişte ispravnici credincioşi.) Împăratul David avea un ispravnic foarte credincios care administra toate averile împărăţiei lui. Acest ispravnic, într-o noapte, are un vis în care un înger vine şi-l înştiinţează că trebuie să se pregătească, fiindcă în ziua următoare va trebui să dea socoteală în faţa lui Dumnezeu. Atunci ispravnicul nu mai poate dormi şi în zorii zilei se duce la împărat şi îi spune: (mai mult…)