Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home ÎPS Andrei Andreicuţ

ÎPS Andrei Andreicuţ

Legea Veche şi Legea Nouă

Înaltpreasfințitul Părinte † Andrei
Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului
și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

Sfântul Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, şi-a început propovăduirea cu aceste cuvinte: “Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor”. Exact cu aceleaşi cuvinte îşi începe propovăduirea şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos: “Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor”.38

          Am stăruit asupra acestor cuvinte în capitolele trecute şi am înţeles că pocăinţa nu-i altceva decât o întoarcere, cu părere de rău şi cu lacrimi, @de la păcat la virtute şi de la diavolul la Dumnezeu”. E nevoie de o primenire sufletească pentru a fi capabili a intra în Împărăţia Cerurilor, Împărăţie pe care vine Mântuitorul Iisus Hristos să o deschidă. (mai mult…)

Pr. Rafail Noica – S-a dus sa-L vadă precum este (Cluj, 30 mai 2013)

Conferința cu titlul „S-a dus să-L vadă precum este” susținută de părintele Rafail Noica, în organizarea Arhiepiscopiei Clujului și Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, la împlinirea a 20 de ani de la mutarea la Domnul a Arhimandritului Sofronie Saharov. (Cluj, 30 mai 2013)

Părintele Rafail Noica, un adevărat trăitor al ortodoxiei şi un vieţuitor al unei sihăstrii din zona Lăzeşti, din Munţii Apuseni a elogiat personalitatea marelui părinte duhovnicesc al Bisericii Ortodoxe Sofronie Saharov și a arătat viața plină de virtute și de sfințenie a părintelui său îndrumător, lângă care a ucenicit mai bine de 30 de ani. În cadrul cuvântării sale părintele Rafail Noica a făcut referire și la anumite momente petrecute alături de părintele Sofronie în cei 30 de ani de ucenicie, precum și îndemnurile și sfaturile oferite de acesta, ucenicilor săi, pentru aducerea lor la dreapta credință și descoperirea cu adevărat a lui Dumnezeu. Părintele Rafail Noica i-a îndemnat în cuvântul său duhovnicesc, pe toți cei prezenți, să înceapă să trăiască altfel, fără de păcat, iubind pe aproapele și pe Dumnezeu.

Sursa: http://www.radiorenasterea.ro/pages/a…