Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home IULIAN TRAIAN CIURESCU

IULIAN TRAIAN CIURESCU

GRUPUL FRAŢILOR DIN BANAT – IULIAN TRAIAN CIURESCU

GRUPUL FRAŢILOR DIN BANAT

Un grup mare de fraţi lucrători din Banat, judeţele Timiş, Caraş şi Severin, au lucrat şi ei cu hărnicie pentru Domnul, ducând vestea Evangheliei prin toate satele şi oraşele acelor judeţe şi ţinuturi. Dorim să spunem despre fiecare câteva cuvinte frumoase, pentru că în urma muncii şi a ostenelilor lor Duhul Domnului a înviat multe suflete care zăceau în moartea păcatelor şi le-a adus pe calea mântuirii. În urma multelor lor jertfe au rămas frumoase adunări prin toate acele părţi. Se cuvine să-i amintim cu toată dragostea, pentru a nu fi uitată niciodată pilda vieţii şi credinţei lor în urma căreia au rămas atâtea adunări care continuă şi azi frumoasa luptă a Oastei Domnului.

IULIAN TRAIAN CIURESCU

Născut în Belinţ, judeţul Timiş, în anul 1889, a intrat în Oastea Domnului în 1926 a fost un harnic lucrător al Domnului, atât cu cuvântul vorbit, cât şi cu cuvântul scris. A răspândit multe cărţi şi Biblii de la Oastea Domnului, aducând multe suflete la Domnul. A colaborat cu frumoase lucrări şi la foile Părintelui Iosif. De asemenea, şi soţia sa Terezia a fost o soră bună, sprijinind şi ea frumos lucrul cel sfânt. Iată ce scria el încă în 1935:

„Pe frontul Banatului… lupta Oastei Domnului merge înainte, deşi zi de zi este tot mai crâncenă şi mai înverşunată. Ne luptăm cu diavolul şi cu agenţii lui care nu pot suferi lumina. Zilnic avem bucurii, lacrimi, biruinţe… Şi rămânem statornici lângă cel care ne-a trezit pe noi la viaţa cea nouă cu Domnul, cu părintele nostru Iosif. (mai mult…)