Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Iulius Igna

Iulius Igna

Iulius Igna din Câmpuri – Hunedoara

Fratele Iulius Igna s-a născut în anul 1891, la Câm-puri de Sus, lângă Ilia, judeţul Hunedoara.

A crescut în aceste locuri frumoase, cu dealuri şi pomi roditori, dar a rămas de mic copil fără tată, fiind îngrijit numai de mama lui, Maria, care era o femeie evlavioasă. Ea l-a învăţat din copilărie să fie credincios şi să iubească lucrurile Domnului, rugăciunea, biserica şi cântarea religioasă…

La şcoală a fost mai silitor ca toţi colegii lui şi a învăţat cu grijă şi dragoste, în aşa fel, că mai mulţi ani a fost învăţător în satul lui, ajutându-i pe sătenii săi să afle lumina cărţii româneşti şi creştineşti.

Încă din primii ani de la înfiinţarea Oastei Domnului, el a intrat cu tot sufletul în Lucrarea aceasta sfântă, devotându-se apoi în întregime, cu tot sufletul său, în propovăduirea Cuvântului Sfânt şi în atragerea sufletelor pe calea mântuirii. Cartea bună a fost cea mai mare pasiune a vieţii sale, astfel că după ce a descoperit cărţile Oastei Domnului a părăsit orice altă ocupaţie şi şi-a devotat cu toată puterea tot timpul citirii şi răspândirii acestor cărţi mântuitoare de suflet. (mai mult…)

WhatsApp chat