Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Lavu Vasile

Lavu Vasile

Lavu Vasile din Petrila – Hunedoara

Fratele Lavu Vasile s-a născut în comuna Cărpiniş din judeţul Sibiu, la 12 aprilie 1924.

De copil, a plecat ca muncitor la minele din Petrila, judeţul Hunedoara, unde a învăţat meseria de lăcătuş, lucrând cu hărnicie şi multă pricepere în aşa fel, încât a câştigat de la început preţuirea şi dragostea superiorilor săi. S-a căsătorit în 30 august 1950 cu sora Florica.
În timpul acesta, atât în Petrila, cât şi în Petroşani, precum şi în multe din satele din jur, activa puternic Lucrarea Oastei Domnului, care avea frumoase şi regu-late adunări atât în biserica din Petrila, cât şi în alte părţi, pe la casele fraţilor de acolo.
Fratele Vasile şi cele două surori ale lui s-au predat Domnului în anul 1944, la una dintre acele frumoase adunări unde se propovăduia cu multă putere Cuvântul lui Dumnezeu.
Încă din familia lor, atât fratele Vasile, cât şi cele două surori ale sale, aveau darul cântării cu care aduceau multă slavă Domnului şi bucurie fraţilor. Unele dintre cele mai frumoase melodii la cântările din jurul anului 1944 şi de după acest an au fost puse şi cântate de fratele Vasile şi de cele două surori ale lui, Paraschiva şi Viorica. (mai mult…)

WhatsApp chat