Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Lenuta Balta

Lenuta Balta

Lenuţa Baltă de la Buşteni

Lenuta Balta

S-a născut în 1919, în judeţul Iaşi. De fetiţă mică a avut parte de o viaţă grea, rămânând orfană de tată de la 7 ani. A crescut cu greu, slujind în case străine şi trecând prin mari încercări şi suferinţe…

În ziua de 15 august 1946 s-a predat Domnului într-un chip zguduitor şi pentru totdeauna.

A avut un grav ac­cident de tramvai, rămânând cu o gravă infirmitate pe toată viaţa. După aceea a avut o mare tragedie în familia ei, rămânând bolnavă pe drumuri, din 1964… De atunci s-a devotat total Domnului, luând calea cercetărilor frăţeşti. Cu toate mijloacele pe care Domnul i le dă la îndemână, călătoreşte mereu pe trenuri, prin gări, prin autobuze, pe la spitale, aziluri sau bolnavi; ea merge mereu propovădu­indu-L pe Domnul Iisus şi chemând suflete la El. Pe multe zeci şi sute de astfel de suflete pierdute le-a ajutat sora noastră să vină la Domnul.

Cu toate încercările prin care a trebuit să treacă mereu, cu toate poverile suferinţelor trupeşti, sora noastră Le­nuţa nu a încetat nici azi să cutreiere toate drumurile şi locurile fraţilor şi ale Domnului, căutând să facă o bucurie, să mângâie o durere, să umple un gol, făcând un bine oricui poate, în Numele Domnului. Domnul Iisus să-i umple inima de bucuria Lui şi să-i dăruiască în viaţa veşnică tot ce i s-a răpit în viaţa aceasta şi mult mai mult decât atât. Amin.

Slăvit să fie Domnul!

Traian Dorz, din Fericiţii noştri înaintaşi