Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Maria Minişan

Maria Minişan

Maria Minişan din Sâmbăteni, judeţul Arad

S-a născut în data de 23 februarie 1911, în comuna Sâmbăteni, judeţul Arad, într-o familie de oameni gospodari, fiind al doilea copil al familiei Jucu.

A avut, o copilărie nefericită, rămânând orfană de mamă la vârsta de 3 ani. A avut un suflet sensibil, iar lipsa dragostei materne a afectat-o foarte mult, deoarece tatăl a părăsit-o plecând pe front în Primul Război Mondial.

În anul 1937, a cunoscut Oastea Dmnului şi, din dragoste pentru Dumnezeu, s-a înrolat în Oaste, făcând legământ. De atunci s-a dăruit cu totul în slujba Mântuitorului Iisus Hristos, fiind apreciată de fratele Ioan Marini şi de fratele Traian Dorz, pe care i-a găzduit şi i-a ocrotit în timpul prigonirii comuniste.

Fratele Moise Velescu a cercetat-o deseori. Din tinereţe, sora a căutat citirea Bibliei si rugăciunea; cu acestea se bucura împreună cu surorile şi fraţii.

A fost apreciată de toţi, de multe ori fiind căutată de surori pentru a le ajuta în rugăciune. În timpul restricţiei, multe adunări peste săptămână s-au ţinut la sora Maria în casă. În ultimii zece ani de viaţă a fost în suferinţă. Deşi nu mai auzea aproape deloc, a continuat să frecventeze Biserica şi adunarea Oastei Domnului.

În anul 2005 a căzut şi şi-a fracturat şoldul, fiind operată; de atunci nu a mai putut frecventa Biserica şi Oastea Domnului, dar nu a fost uitată de fraţi.

În ziua de 4 iulie 2008, a plecat cu faţa senină la Domnul pe care L-a iubit.

Fie ca bunul Dumnezeu să aşeze sufletul ei în Împărăţia Tatălui Ceresc!

Familia îndurerată şi Adunarea Oastei din Arad

Iubirea Ta

Când privesc a Ta iubire,
Mă cuprinde-un fior sfănt,
Că de sus, din înălţime,
Ai venit jos pe pământ.

Numele Tău sfânt şi mare
Fie pururi preaslăvit,
Că pe mine, din pierzare,
Numai Tu m-ai mântuit.

Sarcina mea de păcate
Tu, Iisuse, ai purtat
Şi de iad şi de pieire
Tu pe mine m-ai scăpat.

Pentru mine-i fericire
Să servesc Domnului Sfânt,
Că de sus, din înălţime,
Zice: ”Voi veni-n curând!”.

Binecuvântă-mă, Doamne,
Cănd în faţa Ta mă plec,
Ocroteşte-mă pe cale,
Aici, unde toate trec.

Maria Minişan ( 1911-2008)

( Publicată în anul 1942 în Iisus Biruitorul)

mărturie culeasă de sora Eugenia Filimon
din foaia Iisus Biruitorul,Nr. 27 / 29 Iunie-05 Iulie 2009