Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Nelu Lazar

Nelu Lazar

Zile și adevãruri

Nimic nu este întâmplător în această viaţă. Nimic din ce se întâmplă ori din ce ni se întâmplă nu este întâmplare. Totul are un scop şi nimic nu se petrece fără o cauză. Nici un fir de păr nu piere şi nici un ac de brad nu părăseşte o ramură fără ştirea lui Dumnezeu.

Pentru cel care nu crede şi nu se încrede în Dumnezeu există întâmplare, mister, soartă, destin ori neprevăzut sau chiar surpriză… Însă pentru cel ce s-a întâlnit cu Dumnezeu, cu Fiul Său, Mântuitorul Iisus Hristos – precum Sfântul Apostol Pavel pe drumul Damascului – s-a îndepărtat zidul despărţitor ce împiedica lumina, închidea orizontul, încătuşa mintea. Pentru un astfel de om „…există numai o luminoasă şi cutremurător de clară înlănţuire logică şi înţeleaptă de urmări şi răsplătiri normale ale faptelor şi căilor văzute ori nevăzute, pentru noi – dar văzute şi ştiute în totul, pentru El” (Traian Dorz – Zile şi adevăruri istorice). (mai mult…)

Vinovãţia neştiinţei

5Motto: „Dacă nu faci binele pe care îl ştii, n-are rost să cunoşti alt bine.” (Sfântul Marcu Ascetul)

Orice locuitor al unei cetăţi are atât datoria cunoaşterii, cât şi obligaţia respectării legilor impuse – pentru o bună vieţuire şi rânduială – de către legiuitorul acelei cetăţi. În faţa judecăţii pământeşti, călcătorullegii nu se poate apăra folosind argumentele: „N-am ştiut!”, „Nu mi s-a spus!”. Căci legea a fost făcută pentru a fi cunoscută şi respectată, iar nu nesocotită. Şi ea s-a făcut pentru călcătorii de lege, nu pentru cei drepţi. Cu atât mai mult când vorbim de Legea lui Dumnezeu, porunca iubirii dată nouă prin Mântuitorul nostru Iisus Hristos: iubirea de Dumnezeu şi iubirea aproapelui. Datori suntem să ştim. Să facem. Şi apoi să spunem altora. (mai mult…)

WhatsApp chat