Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Oprean Sabin

Oprean Sabin

Oprean Sabin din Simeria – Hunedoara

S-a născut în 5 martie 1923, în satul Bucureşci – Brad, judeţul Hunedoara, din părinţii Lazăr şi Ana. Dar curând a rămas orfan de tată, care lucra în mină şi a murit într-un accident de subteran. A trăit apoi mai greu, trebuind să muncească pe la alţii şi să crească printre străini.

La vârsta de 13 ani, prin 1936, a intrat în Oastea Domnului punând legământ, cu ocazia unei adunări făcute în satul lor de către alţi fraţi veniţi în misiune. Încă de la începutul intrării lui în Oaste, fratele Sabin s-a dovedit un suflet devotat Domnului.

Împreună cu fratele Gheorghe Marian şi cu alţi fraţi şi surori mergeau în misiune prin satele din jurul Bradului şi până spre Ilia şi Hălmagiu, citind din Biblie şi cântând pentru atragerea multor suflete pe calea Domnului.

La vârsta de 20 de ani a început lucrul la mină la Petrila, lângă Petroşani. Acolo, împreună cu fraţii Ioan Capătă, Vasile Lavu şi alţii, au lucrat cu toată râvna şi dragostea pentru creşterea numărului şi a roadelor din adunarea Domnului din Petrila, din Lonea, din Cimpa, din Petroşani şi din alte părţi… (mai mult…)