Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Opriş Ioan

Opriş Ioan

Am rămas noi credincioşi legământului nostru?

Cum stăm noi cu legământul pe care l-am încheiat cu Domnul Iisus?
Cu legământul cel pus cu Cerul în această binecuvântată Lucrare a lui Dumnezeu, cum stăm noi? Am rămas noi credincioşi legământului nostru?
Rămânem noi credincioşi legământului Său?
Sau ne lăsăm aşa, bătuţi ca frunza în vânt şi în dreapta, şi în stânga?…
Sau şi cădem uneori, la adierea unui vânt mai puternic?

Dragii mei, El zice: „Eu rămân credincios legământului pe care l-am încheiat cu tine.”

Tu, omule, cum stai faţă de acest legământ?
Tu cum stai?
Rămâi tu credincios legământului ce l-ai încheiat cu El?
Nu-ţi aduci aminte cum zice în I Corinteni 7, 24: „Fiecare să rămână în starea în care a fost când era chemat.”?

Aceasta e cea mai înaltă stare, să rămâi credincios, să rămâi statornic. Cum zicea fratele Traian odată că undeva, într-o vedenie sau într-un vis, a văzut pe Marele Împărat încoronat cu una din cele mai frumoase coroane, care era numai din pietre scumpe, care de care mai scumpă pe capul Împăratului; şi fiecare piatră purta un nume. Şi una dintre cele mai sclipitoare purta numele STATORNICIE. (mai mult…)

Opriş Ioan din Batiz – Hunedoara

Fratele Opriş Ioan din Batiz s-a născut în anul 1907, în satul Ighiel, judeţul Alba. Copil sărac la o familie modestă şi numeroasă, el a intrat de tânăr la stăpân, ajungând ucenic la un comerciant, câşti­gându-şi cu greu traiul zilnic în felul acesta.

Încă în această sluj­­bă fiind, tânărul u­ce­nic ajunge să citească foile Părintelui Iosif de la Sibiu şi astfel, prin 1927, cunoaşte Oas­­tea Domnului. După ce s-a predat Domnului, el şi-a căutat refugiul sufletesc într-o mănăs­tire, hotărân­du‑se să se călugărească, pentru a-I putea sluji mai bine lui Dumnezeu. Aşa a îmbrăcat el haina călugăriei, stând doi ani în diferite mănăstiri – şi făcând din când în când misiuni din starea aceasta. Aşa a început el şi viaţa de misionar şi desfăcător de cărţi ale Oastei Domnului, mai întâi prin judeţul Alba, apoi în cercuri tot mai largi, prin mai multe judeţe. În felul acesta a ajuns şi până la Sibiu, unde Părintele Iosif l-a îndrăgit foarte mult şi l-a chemat să lucreze pe lângă el ca func­ţionar la Librăria Oastei, însărcinat cu vânzarea cărţilor, cu evidenţa desfăcătorilor de foi şi cărţi – şi cu plecarea în misiunile din Sibiu şi din jur. În situaţia aceasta, fratele Ioan Opriş renunţă la viaţa de călugărie şi se ataşază definitiv de slujba Domnului. După un timp s-a hotărât să se căsătorească şi astfel s-a însoţit cu sora Sanda, un suflet devotat Domnului, care l-a înţeles şi l‑a ajutat nespus de mult pe fratele Opriş în tot lucrul său şi în suferinţele sale pentru Domnul. (mai mult…)

WhatsApp chat