Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pavel Trandafir

Pavel Trandafir

Pavel Trandafir din Griviţa – Galaţi

Fratele Pavel Trandafir s-a născut, printre cei opt copii ai părinţilor săi, Vasile şi Vasilica, în ziua de 14 octombrie 1922, în comuna Griviţa, judeţul Galaţi. Părinţii săi, fiind oameni mai cu stare, au putut să-l ajute să înveţe carte mai bine decât alţii. Încă de mic a dovedit multă dragoste faţă de istorie şi poezie, iar acestea două i-au dezvoltat sufletul său spre dragoste şi frumos. Dragostea de semeni şi iubirea de frumuseţile lui Dumnezeu.

Ca pe tânărul Ti­motei din Biblie, bunica şi mama lui Pavel l-au luat cu ele încă de mic la adunările Oastei Domnului, crescându-l astfel în dragostea şi frica Domnului.

În timpul secetei din 1946 se afla prin acele părţi, în misiune, fratele Ioan Marini de la Sibiu. Cu ocazia aceasta a avut loc şi în satul Griviţa o mare adunare a Oastei Domnului. În cuvântarea sa, fratele Marini a vorbit atunci cu multă putere despre întoarcerea lui Zaheu, din Evanghelia de la Luca 19, 1-10. La încheierea vorbirii sale, fratele Marini a făcut atunci o puternică chemare celor prezenţi să se hotărască pentru Domnul. Printre zecile de suflete care au îngenuncheat atunci şi au pus legământ cu Iisus era şi fratele Pavel Trandafir; avea 24 de ani. Predarea lui de atunci a fost cutremurătoare şi deplină, fiindcă, spre deosebire de a altora, el şi-a predat Domnului toată fiinţa sa, din tot sufletul său. (mai mult…)

WhatsApp chat