Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Pleş Gavril

Pleş Gavril

Pleş Gavril din Ieud – Maramureş

Fratele Pleş Gavril, zis Birău, s-a născut în anul 1883, din părinţi săraci, păstori de vite, în comuna Ieud, judeţul Maramureş.

Până în anul 1930 el a trăit în totală necunoştinţă despre Dumnezeu. Toţi cei 47 de ani şi i-a cheltuit în tot felul de patimi şi păcate, mai ales cu alcoolul, cum erau şi ceilalţi consăteni ai lui. Era meşter lucrător de case şi aproape tot ce câştiga îşi risipea pentru această nefericită patimă a beţiei.

Dar Dumnezeu, Care este bogat în îndurare, a avut milă şi de el – aşa cum spunea el adesea – ca de Saul pe drumul Damascului sau ca de tâlharul cel de pe cruce, în ultimul ceas al vieţii lui.

Într-o zi din anul 1930, pe când lucra la casa unui bătrân dintr-un sat, acesta, în timpul mesei, îi citea dintr-o carte, care era «Intraţi în Oastea Domnului», scrisă de Părintele Iosif Trifa… Pe măsură ce omul îi citea, în inima fratelui Gavrilă se făcea o lumină cerească, iar lumina aceasta îi arăta starea lui nenorocită şi Crucea mântuitoare a Domnului Iisus. Biruit de puterea Duhului Sfânt Care îl atrăgea la picioarele Domnului Iisus, el a căzut şi s-a predat Domnului chiar atunci, părăsind calea pierzării şi intrând în Oastea Domnului… (mai mult…)