Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Preot Dr. Laurențiu Nistor

Preot Dr. Laurențiu Nistor

Adormirea Maicii Domnului – Scurtă biografie și însemnătate

Ziua de 15 august este dedicată de către Biserica Creştină încă de la începuturile sale celei pe care o numim „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii”, celei prin care Dumnezeu a făcut posibilă Întruparea (înomenirea) Fiului Său spre restaurarea firii umane căzute, adică Maicii Domnului.

Biografia sa este doar parţial consemnată în Sfintele Evanghelii, prin urmare, ea se completează cu date din cel de-al doilea depozitar al tezaurului revelaţiei creştine, Sfânta Tradiţie (Tradiţia Apostolică).

15-adormirea-maicii-domnuluA fost fiica drepţilor Ioachim şi Ana, pe care au primit-o ca dar de la Dumnezeu la bătrâneţe, după o viaţă de rugăciune.
La vârsta de trei ani au dăruit-o templului din Ierusalim, spre a fi închinată lui Dumnezeu. Aici a trăit slujindu-i lui Dumnezeu 12 ani. S-a remarcat prin rugăciune curată, muncă, lecturi din cărţile sfinte ale Vechiului Testament şi foarte multă discreţie şi smerenie, devenind un viu exemplu pentru celelalte tinere.

Neexistând instituţia celibatului, în jurul vârstei de 15 ani a fost logodită cu dreptul Iosif (care nu i-a devenit soţ) din Nazaret, oraş din provincia Galileea, din nordul Ţării Sfinte.

Dar, venind „plinirea vremii” (Galateni 4, 4), adică momentul promis de Dumnezeu încă de la început, după cădere, şi mult-aşteptat de oameni, ca Fiul Său cel împreună veşnic cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt să se Întrupeze, să primească – Dumnezeu fiind – şi fire omenească, cu care să se jertfească şi prin Înviere să biruiască moartea, restaurând astfel firea omenească căzută, Fecioara Maria a fost găsită pregătită, prin evlavia sa deosebită, şi aleasă să-l poarte în pântece şi să-L nască pe Iisus Hristos. (mai mult…)

WhatsApp chat