Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home SĂLĂJAN IOAN

SĂLĂJAN IOAN

Fratele SĂLĂJAN IOAN din Zărand

GRUPUL FRAŢILOR DIN ARAD

Zărand, 1956

S-a născut în 1895 şi a intrat în Oastea Domnului în 1930. A fost unul dintre fraţii cei mai harnici de pe valea aceasta a Crişului Alb. A lucrat mult pentru Domnul în aceste părţi. Lucrarea Oastei Domnului din Zărand a fost mereu şi a rămas până astăzi una dintre cele mai frumoase şi mai puternice. Iată ce-i scria el în 1935 Părintelui Iosif:

„Slăvit şi binecuvântat să fie Tatăl Ceresc şi Domnul nostru Iisus Biruitorul, Care ne-a trezit şi pe noi din moarte la viaţă şi ne-a scos din întuneric la lumina Lui prin sunarea şi strigarea sf. v. Chemarea Oastei Domnului a pătruns în casele şi inimile a mii şi mii de oameni din ţara noastră şi din străinătate. Chiar şi în inimile ţiganilor, care sunt, bieţii, cei mai înapoiaţi şi mai de jos. Adunarea din Zărand creşte repede şi frumos. Du­minica luăm parte la Sf. Liturghie din biserica noastră mare, unde părintele ne sprijină cu bucurie şi lucrăm frumos. După-masa facem, iarna, adunări prin casele fraţilor, din cauza frigului. Acum duminică, în Sărbătorile Naşterii Domnului, adunarea a avut loc în casa sorei Tereza care este ţigancă, dar care are o casă mare şi încăpătoare. Am fost foarte mulţi fraţi şi surori. Ne-am bucurat până seara târziu. Au fost mulţi veniţi noi şi dintre ţigani. Mulţi s-au hotărât pentru Domnul şi vă roagă să-i scrieţi şi pe ei în Oastea Domnului, căci s-au hotărât să lupte până la moarte în lucrarea şi în ascultarea Domnului nostru Iisus Hristos.

Slăvit să fie Domnul pentru toate aceste bucurii ce ne-a dat.”

A trecut la Domnul în anul 1980.

Traian Dorz, din Fericiţii noştri înaintaşi