Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home TEODOR CREŢU

TEODOR CREŢU

TEODOR CREŢU din Straja

GRUPUL FRAŢILOR DIN IUGOSLAVIA

Prima fanfară a Oastei Domnului, înfiinţată la Uzdin, în 1936

La fel ca şi ceilalţi fraţi din Uzdin, din Torakul Vechiu, din Ecica şi din alte părţi, în comuna Straja s-a format o puternică adunare a Oastei Domnului, la care iau parte o mare mulţime de suflete. Printre cei mai zeloşi ostenitori ai Oastei de acolo este şi fratele Teodor Creţu, care împreună cu alţi fraţi lucrători din Uzdin, Grebenaţ şi Sân-Mihai au dus sămânţa Cuvântului Sfânt până departe, chemând şi aducând suflete la Dumnezeu.

Datorită ostenelilor acestora, în Iugoslavia, unde, după cum s-a mai spus, Oastea Domnului a fost totdeauna liberă şi încurajată de Biserică, fraţii au casele lor de adunări, zidite aproape peste tot lângă biserici. Ce minunat şi înţelept lucru au făcut preoţii şi fraţii de acolo, spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea sufletelor! Acesta este un mare ajutor şi pentru păstrarea limbii şi a unităţii naţionale a românilor din Iugoslavia.

Domnul să le facă parte de o veşnică moştenire în Ţara Lui cea sfântă, unde nu vom mai fi despărţiţi unii de alţii de graniţele omeneşti care ne-au despărţit aici de mulţi dintre fraţii noştri buni şi dragi care au rămas în ţări străine.

Slăvit să fie Domnul!

Traian Dorz, din Fericiţii noştri înaintaşi