Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Todiraşcu Darius

Todiraşcu Darius

PRIMIȚI CU COLINDA?!

Todiraşcu Darius – 13 ani

Locul III  – Îndrăzniţi să scrieţi! – Concurs de creație literară și plastică – ediția a II –a
organizat de atelierul literar al Oastei Domnului (http://atelierliterar.oasteadomnului.ro)

Ne aflăm pe data de 10 decembrie în 1941 într-o localitate din Rusia, în satul C. Neaua cade lin peste acest sat uitat de lume iar fluturașii strălucitori și nevinovați sunt purtați pe aripile nevăzute ale vântului. Iarna și-a lăsat pe deplin amprenta prin cămășile fără nasturi pe care le-a lăsat brazilor, crengilor a pus căciuli de puf, plapumă pământului și flori de gheță la geamul celor câteva zeci de case. Peronajele principale ale acestei povestiri sunt cei trei gemeni, copiii Mariței și a lui Lavrenti: Evgeni, Igor, și Iustina.

          Ceasul arată ora nouă jumătate iar cei trei se află sub plapuma ascultând, ca în fiecare seara, povestea pe care le-o citea mama. Tatăl era plecat la război și nu știau dacă mai face umbră pământului sau se află pe undeva părăsit. Când mama termină de citit, copiii erau aproape adormiți. Le dădu tuturor un pupic dulce pe frunte și plecă să își facă rugăciunea în taină. Erau o familie credincioasă dar asta trebuia să rămână în ascuns dacă nu voiau să ajungă cu toții după gratii. Putem spune că erau o familie fericită chiar dacă pe alocuri mai erau și câteva lipsuri din cauza planului diavolesc numit Al Doilea Război Mondial. (mai mult…)

WhatsApp chat