Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Traian Barna

Traian Barna

Când va începe nunta noastră – CD audio

coperta final

Preaiubiţi fraţi şi surori! S-a împlinit un an de când fratele nostru Traian Barna a plecat la Domnul, bucurându-se împreună cu Sfinţii şi Înaintaşii noştri. Şi tocmai, în anul şi luna aceasta, era programată nunta lui de pe pământ, dar planul Domnului a fost cu totul altul. Fratele Traian, cu puţin timp înainte de a pleca la Domnul, a interpretat, împreună cu sora Maria Magdalena Benghiu, – cu mult simţământ duhovnicesc – cele mai selecte cântări de sărbători alese.

Cântările întregului album răscolesc sufletul oricărui ascultător şi cred că va rămâne unic în Istoria Lucrării Oastei Domnului, după felul interpretării, a liniei melodice şi-al duhului smerit din fiecare cuvânt. Fratele nostru iubit avea în plan să dăruiască, în ziua nunţii, tuturor participanţilor, câte un CD cu aceste cântări.

Acum – când toate lucrurile s-au schimbat şi, ca printr-o minune, nuntaşii sunt cu mult mai mulţi, dar îmbrăcaţi în altfel de haine şi cântând mult mai frumos – noi toţi cei rămaşi aici vom păstra veşnic memoria nunţii şi-a mirelui iubit, Traian, care s-a mutat la cer!

CD-ul poate fi procurat de la Librăria Oastei, «Cartea de Aur», din Sibiu.

Slăvit să fie Domnul!

Sava CONSTANDACHE  

O, cer dorit – CD audio cu fratele Traian Barna

coperta

Preaiubiţi fraţi şi surori! Cu ajutorul Domnului s-a finalizat un alt CD audio de cântări cu vocea preaiubitului nostru frate Traian Barna. El va trăi  în inimile noastre prin fiecare cântare pe care a interpretat-o cu toată dăruirea sufletului său. Prin tot ce a făcut în scurta viaţă aici pe pământ, fratele nostru ne-a arătat iubirea faţă de Dumnezeu prin trăire duhovnicească şi artă, legată de tot ce este frumos, dar nu oricum ci cu toată dăruirea, punând esenţă în versuri şi-n melodii, atingând cu multă sfială coardele instrumentelor. Intrând bine în tainele muzicii, fratele nostru petrecea mult timp cântând la orgă, nai, violă, pian şi altele, lucrând tot mai mult acolo în cămeruţa unde l-a aşezat Dumnezeu. La diferite prilejuri de adunare din ţară sau în Italia, când era chemat la instrument, fratele Traian era întotdeauna bine pregătit. Vocea se plia cu masele de fraţi, fără să-i iasă în evidenţă ci doar atât cât era nevoie de a conduce cântarea. Prezenţa dânsului în grupul de fraţi cântăreţi ridica mult nivelul duhovnicesc al cântării. Mă întreb şi ne întrebăm cu toţii! Mai avem astfel de fraţi printre noi?  Îl rugăm pe Domnul să ne mai trimită lucrători buni în Ogorul Lui şi să aşeze sufletul preaiubitului nostru frate în cortul drepţilor alături de Înaintaşii noştri. Hristos a Înviat!

Sava Constandache

 

O, dac-aş fi un înger – CD audio cu fratele Traian Barna

Coperta finalPreaiubiţi fraţi şi surori, cu ajutorul Domnului s-a strâns primul buchet de cântări cu vocea duioasă şi caldă a preaiubitului nostru frate Traian Barna, plecat de curând la Domnul. Mulţumim din suflet familiei fratelui Culiţă Barna, pentru acordul şi sprijinul dat, la realizarea acestui album audio. De asemeni mulţumim fraţilor din Italia şi tuturor fraţilor şi surorilor care susţin cu dragoste Lucrul Domnului prin rugăciune şi prin tot ceea ce pot. Alăturat de acest anunţ redăm mai departe câteva cuvinte scrise de fratele Daniel Matei – Italia.

Dintotdeauna Dumnezu a chemat Acasă pe om, cand l-a vazut cel mai pregătit sufleteşte…
Când era cel mai desprins de pământ şi mai legat de Cer,
Când era cel mai împacat cu semenii, cu sufletul său şi cu Dumnezeul din conştiinţa sa,
Cand zgomotul din afară era tot mai departe şi tot mai stins, acoperit de armonia cântării şi bucuriei Divine care ardeau tot mai puternic în sufletul şi fiinţa sa… (mai mult…)