Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
Slăvit să fie Domnul!
Home Vasile Toloacă

Vasile Toloacă

Fratele Vasile Toloacă din Lăloaia [Comăneşti Bacău)

S-a născut în sânul familiei Ioan si Lucreția Toloacă, la data de 25 august 1945, al cincilea din cei șapte fii cu care Dumnezeu a binecuvântat familia.

Hotărârea de a urma calea mântuitoare în Hristos o are la vârsta adolescentei, întărită find după desfăşurarea stagiului militar şi pastrată de-a lungul vietii. Hărnicia sa a fost exemplară atât pentru suflet, cât si pentru trup.

În mijlocul adunării mărturisea bucuria și recunoştința pentru darul frățietății, rămânându-i vie întâlnirea cu fratele Traian Dorz. Avea dragoste aprinsă pentru citirea cărtilor sfinte, prin care a dobândit ajutorul sfinților cu care comunica prin acatistele pe care le citea şi prin rugăciunile pe care le înălța către aceştia. Îşi avea împlinirea în comuniunea deplină cu Dumnezeu, în sfintele slujbe ale Bisericii, dorind, în ultimii ani, o tot mai deasă Împărtăşire cu Sfintele Taine. (mai mult…)

WhatsApp chat