|
| Autor |
Mesaj |
| < Părintele Iosif Trifa - Profetul vremilor noastre ~ Rugăciuni culese de pe pagini alese |
|
Trimis
Sâm 27 Feb, 2010 10:46 pm
|
|
|
Moderator
Data înscrierii: 19/Iul/2006
Locație: Simeria
|
|
"Da, Iisuse Doamne, așa am fost eu. Un copil nepriceput, care m-am temut totdeauna de cruce și am fugit de ea. Și totdeauna am căutat pe unde ar fi calea cea mai scurtă și mai liniștită care ar duce la cer. Acum văd, Iisuse Doamne, greșeala mea și nebunia mea. Acum văd că nu este o altă cale ce duce la cer decât calea crucii. Și iată-mă, Iisuse Doamne, stau acum gata să-mi iau și eu crucea și să plec cu ea după Tine...
Eu nepriceputul credeam că pot alege o cruce care îmi place mie. Că pot alege o cruce mai ușoară. Că pot alege crucea cea mai ușoară. Dar pe urmă m-am trezit cu o cruce grea, pe care n-o alesesem eu. Și murmuram împotriva ei. Și umblam să scap de ea. Acum înțeleg, Iisuse Doamne. Crucea aceasta era crucea pe care mi-ai ales-o Tu. Era crucea pe care mi-ai hotărât-o Tu. Eu mă aplec acum cu smerenie sub greutatea ei. Mă aplec smerit sub crucea pe care mi-ai ales-o Tu. Și o voi purta cu răbdare și resemnare oricât de grea ar fi. Sub greutatea ei, mă voi gândi neîncetet la crucea Ta. Greutatea ei mă va ajuta să aflu Crucea și Jertfa Golgotei Tale.
Tu ne trimiți crucea, dar noi ne îngrozim de ea. Tu ne îmbii crucea, dar noi fugim de ea. Și dacă nu putem scăpa de ea, o purtăm ca pe un blestem, ca pe o nenorocire. O! Atâția și atâția oameni umblă cu crucea pe la vrăjitori, pe la cărturărese. Pe acolo își închipuie că-i pot afla „rosturile“ și pot scăpa de ea.
O, Doamne Iisuse, și eu vedeam în crucea vieții mele o „făcătură“, o „soartă vitregă“, un „blestem“. Și numai după ce am aflat Crucea și Jertfa Ta – aflat-am că blestemul era o binecuvântare și suferința un înger. Numai după ce am aflat crucea Ta, am înțeles crucea mea și am început să o iubesc ca pe un înger din cer, trimis să ajute la mântuirea mea. Ca pe un înger care m-a dus la Golgota. Până la sfârșit, voi purta cu drag, Iisuse Doamne, pe umerii mei crucea suferinței. Și voi vesti pe tot locul darul și ajutorul ce ni-l dă purtarea acestei cruci. Și voi striga oricărui suflet să-și ia cu drag crucea pe umeri și să o poarte ca pe un neprețuit dar și ajutor de mântuire sufletească.
Cu crucea noastră, noi trebuie să mergem umiliți după crucea Ta. Cu crucea noastră, noi trebuie să mergem după Tine, pășind pe urmele Tale.
O, cât de mult am greșit eu și aici, Iisuse Doamne. Din crucea Ta, pe care mi-ai pus-o pe umeri, eu am făcut cu totul o cruce a mea, pe care am plecat pe drumul meu. Am plecat cu ea după capul meu, după judecata mea, după judecata lumii. Și crucea asta nu mi-a adus nici un folos. Am purtat-o în zadar, pentru că n-am mers cu ea după cuvântul Tău, după Evanghelia Ta, după crucea Ta. Văzându-mi greșeala, mă aplec, Iisuse Doamne, cu crucea sub cuvântul Evangheliei Tale. Și voi merge cu ea pe urmele Cuvântului Tău, pe urmele Crucii Tale. Și oricâte drumuri mi-ar arăta lumea, eu voi merge numai pe drumul acesta. Pentru că scris este că noi trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni (Fapte 4, 19).
Iisuse Doamne, păzește-ne de orice cruce care nu ne duce la Crucea Ta.
Da, Iisuse Doamne, vin și eu pe acest drum. Plecasem cu crucea în altă parte și îndată m-am rătăcit. Mă întorc la Tine cu lacrimi de căință și voi merge până la sfârșit, răbdător și ascultător pe urma Ta. Toată grija mea va fi să merg după Tine. Să merg la Golgota și, de la Golgota, împreună cu Tine, în viața și odihna cea veșnică. Da, Iisuse Doamne, cu crucea mea voi păși mereu pe acest drum însemnat cu Jertfa și sângele Tău. Voi merge orbește pe el, ca un nebun care nu vrea să mai știe de nimic decât despre Tine, Doamne, care mergi în fruntea noastră și ne chemi după Tine.
Da, Iisuse Doamne, cu crucea mea voi păși numai pe drumul cel stropit cu Sângele Tău. Și mă voi uita neîncetat țintă la Tine, numai la Tine, Căpetenia desăvârșirii mele.
După Tine, după Tine, Doamne, neîncetet după Tine, până vom trece pe urmă în odihna și pacea Ta cea dulce.
Fiul Tău cel nepriceput se apleacă în fața Ta cu lacrimi de căință. Mărturisesc și recunosc nebunia mea, că am încercat de atâtea ori să tai din crucea pe care înțelepciunea și dragostea Ta mi-a dat-o. În nebunia mea, crezusem că voi afla alinarea durerilor mele în afară de Tine. Dar amarnică mi-a fost această încercare. De câte ori am umblat să-mi tai din cruce, ea mai grea mi s-a făcut.
Acum mă întorc rușinat și plin de căință la picioarele Crucii Tale. Îți încredințez Ție, numai Ție, suspinele și lacrimile mele, căci Tu singur mă poți mângâia și ajuta. Ai milă de mine, Doamne, și mă mângâie.
O, Doamne Iisuse, cât de scump este cuvântul Tău, că trebuie să ne purtăm crucea în fiecare zi!
Și cât de mare este nebunia celor care umblă să scape de cruce, îmbătându-se cu desfătările și bețiile lumii! O, iartă-mă, Doamne Iisuse, că și eu am fost multă vreme în nebunia aceasta. Poposeam cu crucea pe la desfătările lumești. Și umblam mereu să scap de cruce; să-i simt cât mai puțin greutatea. Să fac cât mai multe popasuri. Și să călătoresc cât mai mult fără greutatea ei. Acum îmi văd, Iisuse Doamne, nebunia mea, Și mă întorc smerit sub crucea care ai pus-o pe umerii mei. Și iubesc această cruce.
În fiecare dimineață, îmi îmbrățișez crucea, o sărut și o așez cu răbdare pe umerii mei. Și ca o pecete o pun pe inima mea (Cânt. Cânt. 8, 6).
Iar când mă simt slab, eu Te chem pe Tine. Mă uit țintă la Tine și Tu îndată mă izbăvești, mă mângâi și mă ajuți să plec înainte, tot înainte, pe urmele Tale.
Doamne, mie mi s-a părut crucea așa de grea tocmai pentru că, apăsat de greutatea ei, eu priveam tot în jos spre pământ. Dar de acum voi privi numai în sus, mereu în sus, spre cerul unde mă așteaptă sfârșitul călătoriei.
O, dragule cer! O, frumosule cer, cât de scumpă este lumina care vine din lumina ta! Și cât de dulce este dulceața care vine din dulceața ta! O, lasă-ți razele tale să cadă mereu peste mine și peste lacrimile mele. Oricât de mult aș suferi, tu, dragule cer, spune-mi mereu că toată suferința mea este un picur față de fericirea de acolo! O, dragule cer, fă să aud tot mereu muzica ta cea dulce, chemarea ta cea dulce. Fură-mă mereu cu vraja ta, ca să trăiesc mai mult pentru tine decât pentru pământ. Să trăiesc ca un străin și călător pe pământ (Evrei 11, 14), până în clipa când voi scăpa la tine, patria mea cea scumpă de mâine.
Iisuse Doamne, robul tău se apleacă smerit la picioarele Crucii Tale. Și înțelege că totul e Crucea și Jertfa Ta cea sfântă. Ea este Alfa și Omega, începutul și sfârșitul mântuirii mele.
În lumina Crucii Tale, Doamne, înțeleg acum și crucea mea. Acum numai înțeleg de ce cel dintâi om care a gustat din Jertfa Crucii Tale era un tâlhar care stătea și el pe o cruce, alături de Tine.
O, Doamne, ține-mă și pe mine răstignit pe crucea mea, lângă Tine, ca pe un tâlhar ce nu poate fi altcum mântuit. Lasă-mă apăsat până la sfârșit de crucea încercărilor și suferințelor, pentru ca să pot auzi și eu, pe urmă, făgăduința Ta cea dulce: „Astăzi vei fi cu Mine în rai“.
Iisuse Doamne, poate nu este departe ziua plecării mele la Tine. În ceasul acela, învrednicește‑mă și pe mine, Doamne, de bucuria de a vedea cum crucea Ta mi se va face punte de trecere la Tine, în brațele Tale, în odihna, pacea și bucuria Ta cea dulce și veșnică. Amin."
(Părintele Iosif Trifa - din cartea "Ia-ți crucea ta") |
_________________ A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Joi 04 Mar, 2010 6:11 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 12/Noi/2009
Locație: Deva
|
|
Rugăciune
Ca vameșul stau și eu în fața Ta, Doamne. Pentru mulțimea păcatelor și a fărădelegilor mele stau și eu aplecat cu vameșul, nici măcar ochii mei fiind vrednic să-i ridic spre cer. Ca și vameșul îmi bat și eu pieptul, zicând: totul este rău și stricat în mine. Nu este nimic bun în mine; totul este otrăvit de păcat. „Tot capul meu este bolnav și toată inima mea sufere de moarte“ (Isaia 1, 5). „Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea“ (Psalm 54, 4). „Intrat-au ape până la adâncul sufletului meu“ (Psalm 68, 1). „Păcatul meu înaintea mea este pururea“ (Psalm 50, 4) și înaintea Ta, Doamne. Înaintea Ta stau toate păcatele și răutățile mele. A răspunde pentru ele nu pot, și a fugi n-am unde. Ca vameșul mă aplec și eu în fața Ta, Doamne, și cu lacrimi mă rog Ție: „Dumnezeule, milostiv fii și mie, păcătosului, și mă iartă! Multe sunt păcatele mele, dar mila Ta, Doamne, mai mare este. Deci nu mă lăsa pe mine în deșert. Vezi smerenia mea, Doamne, și mă scoate din adâncul pierzării!“ (Psalm 118, 153).
Iisuse, preascumpul meu Mântuitor! Tu singur știi ce fariseu mare trăia odată și în mine. Îți mulțumesc, preabunule Doamne, că m-ai chemat în școala suferințelor, în școala smereniei, ca să mă scapi de acest fariseu. „Bine este mie, Doamne, că m-ai smerit, ca să învăț îndreptările Tale“ (Psalm 118, 71). Bine este mie, Doamne, și de-a pururi Te slăvesc pe Tine, Doamne, că m-ai chemat în școala cea mare a Golgotei, să mă înveți a mă smeri. Ajută-mi, preascumpul meu Mântuitor, să pot trăi în smerenia Crucii Tale până la sfârșitul vieții mele! Întărește-mă neîncetat, căci fariseul din mine poate încă n-a murit de tot. Ispititorul i-a încercat chiar și pe Apostolii Tăi cu ispita trufiei și el umblă și azi cu această ispită tocmai după aleșii Tăi. Îngenunchează-mă neîncetat, preascumpul meu Mântuitor, sub Crucea Ta și mă ține neîncetat în acest loc preasfânt, căci acesta este singurul loc unde ispita trufiei nu mai are nici o putere.
„Suflete al meu, smerește-te neîncetat“ (cf. I Petru 5, 6) sub brațele Celui Care „S-a smerit pentru tine până la moartea pe cruce.“ Amin.
( Părintele Iosif Trifa, din predica la "Duminica Vameșului și a Fariseului" - Despre smerenie și trufie") |
_________________ "Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta." |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Sâm 06 Mar, 2010 11:32 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 09/Sep/2009
|
|
"Duhule Sfinte, Cerescule Mângâietor, măngâie-mă și pe mine, căci multe sunt întristările și necazurile mele în această vale a plângerii! În fiecare ceas, în fiecare clipă, am lipsă de mângâierea Ta cea dulce. Am, îndeosebi, Duhule Sfinte, o întristare pentru care nimeni nu mă poate mângâia... am o durere pe care nimeni nu mi-o poate ușura... am o rană pe care nimeni nu mi-o poate lecui, decât Tu, Cerescule Mângâietor! Întristarea pentru păcat, durerea pentru păcatele mele este rana aceasta. Lumea n-are nici un picur de untdelemn pentru o rană ca aceasta. Păcatul mi-a rupt legătura cu Dumnezeu. Păcatul m-a lăsat în drum, rănit, bolnav și părăsit. Și nu este nimeni, Duhule Sfinte, care m-ar putea mângâia. Zadarnic caut liniște, zadarnic caut mângâiere. Zadarnic îmi întreb mereu sufletul: suflete al meu, de ce ești mâhnit și de ce mă tulburi? (Psalm 41, 16). Rana mă doare. Plâng cu lacrimile fiului pierdut și alerg în toate părțile, strigând cu amar: „Am pierdut pe Iubitul inimii mele!... N-ați văzut pe Iubitul inimii mele?" (Cântarea cântărilor 3, 3). Și nu este nimeni cine să-mi răspundă... și nu este nimeni cine m-ar putea mângâia, decât Tu, preadulcele meu Mângâietor Ceresc. Tu mă mângâi cu vestea cea scumpă că Tatăl Ceresc mă iartă și mă așteaptă cu brațele deschise. Tu mă mângâi cu vestea cea dulce că „Iubitul meu", Mântuitorul meu, mă caută și El, și mă așteaptă cu dragoste, ca să pot spune iarăși: „Preaiubitul meu este al meu și eu sunt al Lui" (Cântarea Cântărilor 2, 16).
O, preabinecuvăntat Mângâietor Ceresc, rămăi neîncetat cu mine și mă mângâie neîncetat cu mângâierile Tale cele dulci și sfinte! "
(Părintele Iosif Trifa, din cartea "Duhul Sfânt") |
_________________ MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.” |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Sâm 06 Mar, 2010 11:37 pm
|
|
|
De-a casei
|
|
"Duhule Sfinte, slăvit Vânt ceresc! Tu sufli unde voiești. Eu Te rog, nu mă lipsi nici pe mine de suflarea Ta! Suflă și peste hotarele vieții mele! Suflă peste lâncezeala vieții mele! Suflă cu putere prin toate deschizăturile vieții mele cele sufletești!
O, Binecuvântat Vânt ceresc, eu îți deschid larg toate ușile și ferestrele sufletului meu. Pătrunde pe tot locul cu trezirea Ta! Pătrunde pe tot locul cu viața Ta! Schimbă și înnoiește totul în mine, prin suflarea Ta!
Duhule Sfinte, preabinecuvântat Vânt ceresc!
Eu Te rog suflă și peste corăbioara vieții mele! Eu Te rog suflă mai întâi cu înnoire peste pânzele bărcii!
Căci toate pânzele mele sunt găurite de păcat. Și toată truda mea să le peticesc este zadarnică. Vântul Tău poate prinde numai într-o pânză nouă, într-o viață nouă. Eu sunt o pânză slabă de păianjen.
Dă-mi, Duhule Sfinte, pânzele cele noi, pânzele cele albe și curate, ca să pot prinde suflarea Ta și să pot înainta spre țărmul mântuirii.
Barca vieții mele stă gata, cu toate pânzele întinse. O, Vino, preabinecuvântat Vânt ceresc, și suflă în ele ca să pot ajunge cât mai curând în Portul Veșniciei!
Duhule Sfinte, vino din cele patru vânturi și suflă și peste mine! Suflă și peste oasele mele cele goale și uscate. Suflă peste ele cu Darul și Harul Tău, ca să capete duh și viață! Tu singur, preabinecuvântat Vânt ceresc, mă poți învia și ridica din starea grozavă în care am căzut.
Eu am înviat prin suflarea Ta, Duhule Sfinte, și te rog să sufli neîncetat peste mine, ca să n-adorm iarăși în somnul și moartea din care m-ai trezit.
Ajută-mă să stau neîncetat sub suflarea și lucrarea Ta împreună cu ceilalți „morți", pe care ne-ai înviat într-o „oaste mare, foarte". Oastea noastră a ieșit din suflarea Ta, preabinecuvântat Vânt ceresc; trăiește prin suflarea Ta și biruiește prin suflarea și lucrarea Ta. Suflă neîncetat peste noi, Duhule Sfinte, ca să înviem deplin din moartea păcatelor, să-i ajutăm și pe alții să învie. Duhule Sfinte, vino din cele patru vânturi și suflă peste noi, ca să fim o Oaste de biruitori!
O, vino, Duhule Sfinte, și suflă din cele patru vânturi peste mine și viața mea! Usucă și omoară cu suflarea Ta tot ceea ce mai este trupesc și lumesc în mine! Sădește în inima mea sămânța nașterii din nou, și o stropește neîncetat cu revărsările Tale și cu sângele Crucii, ca să pot învia deplin într-un „om nou", o „făptură nouă"!
Barca vieții mele stă gata, cu pânzele întinse. O, vino, preabinecuvântat Vânt ceresc și suflă în ele, ca să ajung cât mai repede în Portul Veșniciei, unde mă așteaptă Preadulcele meu Mântuitor, ca să trăiesc cu El în vecii vecilor! Amin. "
(Părintele Iosif Trifa, din cartea " Vântul cel ceresc") |
_________________ MULȚUMESC DOAMNE! “Mulțumesc pentru că mi-ai dat posibilitatea să împărtășesc acest mesaj și pentru că mi-ai dat atâtea persoane minunate cărora să-l pot împărtăși.” |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Joi 11 Mar, 2010 4:33 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 12/Noi/2009
Locație: Deva
|
|
" O, scumpul meu Mântuitor, poate că Tu ai voit așa, Tu mi-ai răsturnat razimile cele lumești, ca să te aflu pe Tine, Razimul Cel Minunat al vieții mele. M-ai trecut prin suferințe, m-ai izbit cu lovituri ca să pierd toate razimile cele lumești, să Te aflu pe Tine să mă aplec la pieptul Tău și să mă razim numai în ajutorul Tău. Mă simțesc dator să-ți mulțumesc și din acest loc, pentru acestă aplecare a vieții mele spre razimul Tău cel scump și sfânt...”
(Lumina Satelor Nr. 25 din 17 iunie 1928). |
_________________ "Rămâi prieten cu Iisus", pentru că dacă vei fi prieten cu El, am șanse și eu la prietenia ta." |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Dum 14 Mar, 2010 2:34 pm
|
|
|
De-a casei
|
|
"Iisuse, preadulcele nostru Mântuitor!
Odinioară, Apostolii Tăi s-au apropiat de Tine, rugându-Te:
Doamne, învață-ne să ne rugăm!
Doamne, învață-ne și pe noi să ne rugăm!
Învață-ne să ne rugăm prin Tine și Jertfa Ta cea sfântă.
Învață-ne să cerem totul prin Sângele Tău și Jertfa Ta cea sfântă. Învață-ne să ne aplecăm cu toate rugăciunile noastre și cu toate cererile noastre la picioarele Crucii Tale.
O, Doamne Iisuse, noi suntem niște copii nepricepuți!
Învață ne Tu, Doamne, cum să vorbim cu Tatăl Ceresc și ce să cerem de la El.
În rugăciunile noastre, Iisuse Doamne, noi cerem un singur lucru:
Te cerem pe Tine, Doamne!
Te cerem să fii al nostru și noi să fim ai Tăi.
Te cerem numai pe Tine, Doamne, căci, dacă Te avem pe Tine, avem totul; și dacă nu Te avem pe Tine nu avem nimic.
Fă ce vrei cu noi și cu rugăciunile noastre, Doamne.
Miluiește-ne cu îndurările Tale când vei afla de bine, lovește-ne cu nuiaua când nu se va putea altcum.
Dă-ne și hrană dulce și dă-ne și medicamente amare.
Învață-ne, Iisuse Doamne, prin rugăciunile noastre, să ne încredințăm cu totul Ție.
Duhule Sfinte și de viață Făcătorule!
Tu ești Învățătorul nostru cel mare pe Care ni L-a lăsat Mântuitorul să ne învețe cum trebuie să ne rugăm.
Pune, Duhule Sfinte, căldură și foc ceresc în rugăciunile noastre! Trezește-ne neîncetat la rugăciune și priveghere, până va sosi clipa cea sfântă să trecem în lumea unde răsună neîncetat cântările și rugăciunile cele cerești. Amin.
(Părintele Iosif Trifa - din predica la Eanghelia Duminicii a IV-a din postul mare) |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Lun 15 Mar, 2010 11:55 pm
|
|
|
De-a casei
|
|
"Iisuse, preadulcele meu Mântuitor! Tu știi că am adus aici o hotărâre. Am adus hotărârea să trăiesc o viață cu Tine. Să trăiesc o viață numai pentru Tine, să mă jertfesc pentru Tine și pentru lucrul Tău. Am adus aici această hotărâre, să o întăresc cu sângele Tău, căci fără acest sigiliu, hotărârea mea nu are nici o putere. Eu depun aici, în fața Crucii Tale, hotărârea mea și mă rog cu lacrimi fierbinți pentru pecetea sângelui Tău. Eu sunt sub brațele Crucii Tale, Doamne. Să picuri peste mine neîncetat sângele iertării și împăcării mele cu Dumnezeu. Spală cu sângele Tău trecutul meu cel păcătos și dă-mi dar și putere să încep o viață nouă. Dă-mi lacrimi, o, Iisuse al meu, să mă plâng pe mine și păcatele mele. Și dă-mi putere, o, Hristoase al meu, să mă răstignesc împreună cu Tine, ca, de acum înainte, să nu mai trăiesc eu, ci Tu, Doamne, să trăiești în mine (Gal 2, 20)… Să nu mai fiu al meu, ci să fiu al Tău, să fiu cu totul al Tău, să fiu numai al Tău, căci Tu m-ai răscumpărat cu un preț atât de mare (I Cor 6, 20).
Doamne Iisuse, ajută-ne să putem crește în toate privințele, ca să nu mai fim niște copii slabi, purtați încoace și încolo de vânturile ispitelor. Ajută-ne, Doamne, să putem crește mereu, până vom ajunge toți la unirea credinței și la bogăția cunoștinței Tale. Iar când cădem, fie-Ți milă, Iisuse Bunule, și, ca pe niște copii ai Tăi, ridică-ne iar în brațele Tale. Întărește‑ne mereu, să creștem în toate privințele, până vom ajunge toți la statura de om mare, la înălțimea staturii plinătății Tale.
Amin."
(Părintele Iosif Trifa - din cartea " Să creștem în Domnul! ") |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Dum 28 Mar, 2010 11:50 pm
|
|
|
De-a casei
|
|
Preabunule și milostive Doamne! ... Ispitele lui satan m-au biruit. Lumina din mine a fost biruită de întuneric. La început, când Tu, Doamne, ai făcut lumea, întuneric mare a fost peste tot pământul.
Așa e și acum în lumea sufletului meu. Întuneric mare s-a făcut în inima și viața mea. Inima mi s-a umplut de toată necurățenia. Mi-e scârbă de mine însumi și de viața mea. Ca un fulger de mustrare și pieire aud în noaptea sufletului meu cuvintele Tale:
„Oricine păcătuiește este de ladiavolul, este robul diavolului și un fiu al diavolului” (I In 3, 8-10). O, sărmanul de mine, în ce ticăloasă stare am ajuns! Sunt robul patimilor, sunt robul diavolului! Trăiesc în dezmierdări și plăceri. Dar aceste plăceri mă dor… Mă dor, pentru că sufletul meu suspină și Te dorește pe Tine, Doamne! Tu, Doamne, m-ai făcut un fiu al luminii, și, iată, am ajuns un fiu al întunericului. Tu m-ai făcut un fiu slobod al Tău, și, iată, am ajuns un rob al diavolului. Inima din mine ai făcut-o spre a fi ție locuință, dar, iată, s-a făcut locuință diavolului. O Doamne, cum voi scăpa de această înfricoșată robie? Scapă-mă Tu, Doamne, căci eu nu pot face nimic. Totul e rău și stricat în mine. „Tot capul meu este bolnav și toată inima mea suferă demoarte” (Isaia 1, 5)
„Inima mea s-a tulburat intru mine și frica morții a căzut asupra mea” (Ps. 54, 4). Caută din cerul îndurărilor Tale, Doamne, și mă izbăvește din starea aceasta! În bezna cea înfricoșată în care zac, aștept cuvântul Tău: „Să fie lumină!” Scoate din temniță sufletul meu... Scapă-mă, Preabunule Doamne, din această stare grozavă! Slăvit să fii, Doamne, acum și de-a pururi să fii slăvit! Amin
Iisuse, Mântuitorul meu cel bun, mă înfior și mă rușinez gândindu-mă cât de mult ai umblat ca să mă trezești din somnul păcatelor. Mi-ai trimis chemări dulci,dar nu le-am ascultat... Mi-ai trimis chemări mai aspre, dar nu le-am priceput. Împresuratu-m-ai cu dragoste, dar eu am răspuns cu ticăloșie. Cu toate „cheile“ Te-ai apropiat de ușa inimii mele, și eu pe toate le-am respins. Puteai să mă părăsești, zicându-mi: Ticălosule, așa răsplătești tu dragostea Mea?... Dar Tu nu m-ai părăsit, ci m-ai împresurat mereu cu dragostea Ta. Fiind împietrit în ticăloșie, ai deschis în fața mea – printr-o boală grea – mormântul pieirii mele trupești și sufletești. Abia atunci m-am îngrozit... Abia atunci mi-am dat seama că trăisem o viață pierdută, după care mă aștepta osânda veșnică... Abia atunci am alergat sub brațele Crucii Tale unde am aflat iertare și viață.
Duhule Sfinte, trezitorule de viață! Îți mulțumesc că nu m-ai lăsat să adorm în somnul pieirii celei veșnice, ci m-ai scuturat mereu până m-ai trezit. Îți mulțumesc că ai stăruit mereu cu darul și harul Tău cel sfânt până m-ai scăpat, aplecându-mă la picioarele Crucii. Amin.
Iisuse, Mântuitorul meu cel Scump! Îți mulțumesc că m-ai atras și pe mine la picioarele Crucii Tale. O, bunul meu Mântuitor! Cât de mult ai umblat după mine să măpoți atrage aici! M-ai chemat cu glas dulce și eu nu Te-am ascultat... M-ai bătut și eu nu Te-am priceput... O cruce grea de suferințe ai pus pe umerii mei și eu n-am înțeles-o. Pe urmă ai deschis în fața mea mormântul pieirii mele trupești și sufletești. Abia atunci m-am îngrozit... Abia atunci am alergat și am scăpat sub brațeleCrucii Tale. Căzut la picioarele Crucii Tale, mi s-au deschis ochii să înțeleg că Tu, Mântuitorul meu cel bun, ai suferit și ai murit pentru mine, pentru păcatele mele,pentru iertarea și mântuirea mea. Mă cutremur, o Dumnezeule, stând îngenuncheat lângă Crucea Ta! Mă cutremur gândindu-mă că pentru un ticălos și nemernic ca mine ai făcut Jertfa aceasta. O, Dumnezeule, cu ce voi răspunde eu la o astfel de dra-goste? Eu n-am nici un răspuns, o Doamne, decât lacrimile mele. Copleșit și biruit de o dragoste ca aceasta, eu cad plângând la picioarele Crucii Tale. Iisuse, Preadulcele meu Mântuitor, cu ce voi răspunde eu, ticălosul, la o astfel de dragoste ce mi-ai arătat? Dă-mi lacrimi, o, Iisuse al meu, să mă plâng pe mine și păcatele mele. Și dă-mi putere, o, Hristoase al meu, să mă răstignesc împreună cu Tine, ca să numai trăiesc eu, ci Tu, Doamne, să trăiești în mine (Gal2, 20); să nu mai fiu al meu, ci să fiu numai al Tău, căci Tu m-ai răscumpărat cu un preț atât de mare (cf. ICor 3, 23 și 6, 19-20).Cu ce voi răsplăti, o, Iisuse al meu, acest dar mare ce mi-ai arătat? Lumea mă mustră că vorbesc prea mult despre Tine și Jertfa Ta cea sfântă... Dar, până ce moartea îmi va închide graiul, eu voi grăi neîncetat despre o dragoste ca aceasta. O Doamne, învrednicește-mă și întărește-mă să petrec până la sfârșitul vieții mele rugându-mă și plângând la picioarele Crucii Tale. Iisuse, Mântuitorul meu cel scump! Eu trăiesc astăzi prin Jertfa Ta. Tot ce sunt și tot ce am este Jertfa Ta cea scumpă. Crucea Ta, Mântuitorule, este un hotar mare pentru viața mea. Crucea Ta a împărțit în două viața mea: înainte de aflarea Crucii Tale am trăit o viață contra Ta, iar după aflarea Crucii trăiesc o viață cu Tine. Ah, înce orbie sufletească am trăit înainte de a fi atras la picioa-rele Crucii! Spală cu Sângele Tău trecutul meu cel păcă-tos. Spală cu Sângele Tău și toate ieșirile păcătoase pe care le mai face încă firea mea veche în viața mea.
Eu stau sub brațele Crucii Tale ca să sigilez cu scump Sângele Tău toate hotărârile mele, toate planurile mele, toate vorbele și toate faptele mele. Învrednicește-mă, Doamne, și mă întărește să pot rămâne până la sfârșitul vieții mele strângând în brațele mele sufletești Crucea Ta cea sfântă: izvorul vieții și mântuirii mele.
Duhule Sfinte, adu-mi aminte clipă de clipă că viața mea este un dar al Celui răstignit pe Cruce și trebuie să o trăiesc întreagă cu El și pentru El. Întărește-mă, ca să „nu mai trăiesc eu, ci să trăiască în mine Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine” (Gal 2, 20). Amin.
Duhule Sfinte, Care m-ai trezit și pe mine din somnul păcatelor, deschide și inima mea să intre în ea izvorul vieții și al puterii: Crucea și Jertfa Mântuitorului!...Deschide inima mea să se întipărească pe veci în ea chipul lui Iisus cel Răstignit. Amin.
(Părintele Iosif Trifa din cartea "Oglinda inimii omului") |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Sâm 24 Apr, 2010 1:15 am
|
|
|
Moderator
|
|
"Iisuse, Scumpul nostru Mântuitor! Hotărârea noastră împotriva păcatelor n-ajunge nimic, dacă n-am îngenuncheat cu ea la picioarele Crucii Tale.
Steagul sub care ne strângem trebuie să fie Crucea Ta și noi numai stând sub acest steag – din care picură mereu Sângele iertării și puterii – putem fi ostași biruitori.
Ne aplecăm, Iisuse Mântuitorule, cu hotărârea noastră sub Crucea Răstignirii Tale, ca s-o întărești cu scump Sângele Tău, căci, fără de acest sigiliu, hotărârea noastră n-are nici un preț și n-are nici o putere.
În fața Crucii Tale ne aplecăm, Iisuse Doamne, cu hotărârile noastre. Sigilează-le, întărește-le cu scump Sângele Tău, cu Jertfa Ta cea mare și sfântă. Dă-ne, Doamne, dar și putere, căci noi suntem niște ființe slabe și neputincioase! Fără de Tine și fără de Jertfa Ta cea sfântă noi nu putem face nimic."
(Parintele Iosif Trifa, din cartea "Ce este Oastea Domnului") |
_________________ A ierta inseamna a elibera un prizonier si a descoperi ca acel prizonier ai fost chiar tu |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Lun 03 Mai, 2010 10:40 pm
|
|
|
Moderator
|
|
"Iisuse, preadulcele meu Mântuitor! Eu Te-am aflat „într-un pământ pustiu și fără de apă“ (Ps. 62, 3). Când era să mă prăpădesc de foame și sete, m-ai ajutat să Te aflu pe Tine, Doamne, mana cea cerească și apa cea vie. Când era să mor de sete, „într-un pământ pustiit și fără de apă“, am auzit glasul Tău cel dulce: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea!“ (Ioan 7, 37). „Cei însetați veniți la ape! Veniți și luați fără aur și fără de plată“ (Isaia 55, 1). Slăvit să fii, Doamne, că mi-ai ajutat să gust și eu din apa cea vie ce curge din Crucea și Jertfa Ta cea Sfântă! Până în clipa când moartea va veni să-mi închidă graiul, eu voi striga și voi cânta neîncetat: O, ce valuri de îndurare, de iertare, de pace, de viață și de mântuire curg din Crucea Răstignirii Tale și vor curge mereu până la sfârșitul veacurilor! Pretutindeni pe unde curg aceste ape, este viață… înverzesc pomii și învie oamenii (cf. Ezech. 47, 1-13). Și eu eram un pom ce sta gata să se usuce de tot și să fie aruncat în foc. Dar au venit apele Tale cele vii și pomul meu s-a vindecat și a început a înverzi și înflori. O, lasă, Preabunule Doamne, apele Tale cele vii să curgă mereu pe lângă el, pentru ca roadă să-și dea „la vremea sa“ (Ps. 1, 13). O, ajută-mi, Doamne, ca până la sfârșitul vieții mele să simt o sete tot mai mare după apele cele vii ce se revarsă din „scaunul de domnie al Mielului“ (Apoc. 22, 1). În ce chip se dorește cerbul spre izvoarele apelor, așa să se dorească ne-ncetat sufletul meu spre Tine, Dumnezeule (Ps. 42, 1). Ajută-mă, Doamne, să mă adap, până la revărsare, din apa Ta cea vie și să fiu „ca o grădină udată și ca un izvor căruia nu-i scade apa (Isaia 58, 11), ca să pot aduce și eu pe alții la Izvorul cel Mare al apelor vii, ce curge din Crucea și Jertfa Ta cea Sfântă…"
(Părintele Iosif Trifa – Tâlcuirea evangheliilor duminicilor de peste an) |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Joi 20 Mai, 2010 6:45 pm
|
|
|
De-a casei
Data înscrierii: 02/Oct/2007
|
|
| Crystina a scris: |
"Iisuse, preadulcele nostru Mântuitor!
Odinioară, Apostolii Tăi s-au apropiat de Tine, rugându-Te:
Doamne, învață-ne să ne rugăm!
Doamne, învață-ne și pe noi să ne rugăm!
Învață-ne să ne rugăm prin Tine și Jertfa Ta cea sfântă.
Învață-ne să cerem totul prin Sângele Tău și Jertfa Ta cea sfântă. Învață-ne să ne aplecăm cu toate rugăciunile noastre și cu toate cererile noastre la picioarele Crucii Tale.
O, Doamne Iisuse, noi suntem niște copii nepricepuți!
Învață ne Tu, Doamne, cum să vorbim cu Tatăl Ceresc și ce să cerem de la El.
În rugăciunile noastre, Iisuse Doamne, noi cerem un singur lucru:
Te cerem pe Tine, Doamne!
Te cerem să fii al nostru și noi să fim ai Tăi.
Te cerem numai pe Tine, Doamne, căci, dacă Te avem pe Tine, avem totul; și dacă nu Te avem pe Tine nu avem nimic.
Fă ce vrei cu noi și cu rugăciunile noastre, Doamne.
Miluiește-ne cu îndurările Tale când vei afla de bine, lovește-ne cu nuiaua când nu se va putea altcum.
Dă-ne și hrană dulce și dă-ne și medicamente amare.
Învață-ne, Iisuse Doamne, prin rugăciunile noastre, să ne încredințăm cu totul Ție.
Duhule Sfinte și de viață Făcătorule!
Tu ești Învățătorul nostru cel mare pe Care ni L-a lăsat Mântuitorul să ne învețe cum trebuie să ne rugăm.
Pune, Duhule Sfinte, căldură și foc ceresc în rugăciunile noastre! Trezește-ne neîncetat la rugăciune și priveghere, până va sosi clipa cea sfântă să trecem în lumea unde răsună neîncetat cântările și rugăciunile cele cerești. Amin.
(Părintele Iosif Trifa - din predica la Eanghelia Duminicii a IV-a din postul mare)
|
Mă întorc cu drag înspre aceste minunate sfaturi ale părintelui Iosif Trifa, după minunate lecturi ale sfinților părinți, și fâcând o comparație, nu pot să spun decât că părintele Iosif a scris și a îndemnat și a simțit ca sfinții părinți. Numai la ei se poate vedea o așa mare dragoste față de Dumnezeu Tatăl, față de Dumnzeu Fiul și față de Dumnezeu Duhul Sfânt.
Îmi aduc aminte de primii mei pași în credință, când nu făceam distincție între Tatăl și Fiul și nici nu știam cum să mă rog. Atunci un frate, Titus Neculce, a spus:,,roagă-Te Tatălui în numele Fiului prin Duhul Sfânt!" Mai târziu am înțeles ce înseamnă asta.
Recitind rugăciunea de mai sus, ne umplem de un dor fierbinte de a vorbi cu Dumnezeul și Mântuitorul nostru.
Sincer, îngenunchiez și eu, și-mi alătur șoaptele mele slabe de șoaptele puternicie rostite de părintele...
Învățăm să ne rugăm din psalmi, din rugăciunile Lui Iisus Hristos, din alte rugăciuni din Scriptură, din rugăciunile sfinților părinți, și din cele ale părinteleui Iosif și ale fratelui Traian Dorz.
Ce bine venite sunt aceste postări!
...și dacă nici așa nu vom învăța cum să ne rugăm, Însuși Duhul Sfânt va suspina pentru noi cu suspine negrăite...
,,De asemenea și Duhul vine în ajutor slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm cum trebuie, ci Însuși Duhul Se roagă pentru noi cu suspine negrăite. " ( Romani 8, 26 ) |
_________________ ,,Primește-mă, Tăcere, pe muntele tău sfânt, pe care rugăciunea e slobodă să plângă
Și unde fericirea e singurul cuvânt, iar mâinile întinse pot cerul tot să-l strângă.”( T. Dorz) |
|
|
|
|
 |
|
Trimis
Lun 09 Aug, 2010 10:46 pm
|
|
|
De-a casei
|
|
Iisuse Doamne, Preadulcele meu Mântuitor! Îți mulțumesc din tot sufletul meu că m-ai scos din lume și m-ai atras cu putere lângă Crucea Răstignirii Tale. Îți mulțumesc că ai făcut din mine un nebun pentru Tine și Evanghelia Ta.
Îți mulțumesc că pe mine, un vas slab și nevrednic, m-ai învrednicit să-i chem și pe alții la Tine, la ospățul Tău, la Crucea Răstignirii Tale.
Îți mulțumesc că ne-ai întâlnit în Tine, în dragostea Ta, în Crucea Ta pe atâția frați și surori din cuprinsul acestei țări și de peste hotarele acestei țări. Eu mă rog pentru mine și mă rog pentru ei să ne ții până la sfârșit lângă Crucea Răstignirii Tale! Să ne legi cu toate legăturile dragostei de Crucea Răstignirii Tale! Să fim, să ne facem, niște nebuni pentru Tine, numai pentru Tine! Să nu vrem să știm despre nimic altceva decât despre Tine, Doamne, și Crucea Răstignirii Tale!...
Și ne dă, Iisuse Doamne, dar și putere să Te vestim și altora! Să ducem pe tot locul vestea cea dulce că Tu ai murit pentru noi toți. Pe orice suflet care zace de păcate biruit să-l chemăm să Te afle pe Tine, scăparea și mântuirea noastră a tuturor. Ca pe niște copilași ai Tăi, ține-ne, Iisuse Doamne, sub aripile Crucii Tale, până în clipa când ne vei chema cu totul în brațele Tale, ca să trăim cu Tine în vecii vecilor! Amin.
(Parintele Iosif Trifa, din cartea "Ce este Oastea Domnului") |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
phpBB si NoseBleed
|
|