Anunţuri Traian Dorz

A 25-a comemorare a fratelui Traian DORZ

mormant_dorzLa împlinirea a 25 de ani de la plecarea la Domnul a fratelui Traian Dorz, şi în anul acesta ne manifestăm recunoştinţa şi mulţumirea către Domnul răsplătirilor la mormântul din Mizieş, al acestui neuitat psalmist şi martir al Oastei.

Intrată deja în tradiţia Oastei Domnului, sărbătoarea va începe de sâmbătă, 21 iunie, a. c., de dimineaţă, cu Sfânta Liturghie, la biserica din Săucani, lângă mormântul fra­telui Popa Petru, care aşteaptă de aici Învie­rea cea de obşte.

În amiaza zilei de sâmbătă, în drum spre Mizieş, vom face un scurt popas la părintele Teodor Heredea (Gavriş), la locul odihnei sale din cimitirul din Beiuş.

Seara, vom poposi lângă patul de lut al fratelui Traian, la Mi­zieş. Lumina lină a Vecerniei ne va însoţi în cântare, cuvânt şi poe­zie spre adunarea de comemorare a vrednicului nostru înaintaş.

A doua zi, de dimineaţă, dumini­că 22 iunie, se va săvârşi Sfânta Liturghie şi se va continua adunarea de încheiere a pelerinajului nostru comemorativ bihorean, la care ne aşteaptă, şi în acest an, Frăţietatea Oastei din zona Bihorului.

Deci, în mod deosebit, anul acesta, la împlinirea a 25 de ani de la plecarea la Domnul a acestui neuitat psalmist al Oastei, se merită de a face tot efortul să ajungem la acest drag şi sfânt mormânt, unde, sub glie, însuşi fratele Traian ne aşteaptă cu acelaşi dor din timpul cât era printre noi, cântând:

„Ce bine-i printre voi, iubiţii şi dragii sufletului meu

Iubirea voastră-n mine arde alături de-a lui Dumnezeu.”

 Sfatul Frăţesc Operativ

4 Comments

 • Aurica Ruzsa Gurzo 5 iunie 2014

  „întâi e-a Lui, apoi aproape
  de ea mi-e dragostea de voi —
  Hristos şi voi mi-aţi fost comoara
  în lumea asta de noroi.”

  Slavit sa fie Domnul!

 • maria neagu 5 iunie 2014

  ,,Fi-ti binecuvantati,fi-ti binecuvantati,
  surori iubite si scumpi frati ”… care si anul acesta veti ajunge cu obolul dragostei si rugaciunii voastre, in acelasi loc si impreuna cu toti fratii din Oastea Domnului la comemorarea parintilor nostri !

  Slavit sa fie Domnul !

 • Petru Giurgi 14 iunie 2014

  … Pentru că de multe ori şi azi „un ochi râde, iar altul plânge”, m-am oprit AZI la două cuvinte ale fratelui Traian (în An Sarbatoresc!)… Spre a medita la ele împreună. ÎMPREUNĂ… (Dar fără să cădem în festivism!…)
  „Mormintele iubiţilor noştri sunt în mijlocul nostru LOCURI DE POPAS SUFLETESC, de amintiri neuitate, de îmbărbătare sfântă. La căpătâiul iubiţilor noştri, dragostea şi recunoştinţa noastră TREBUIE să ridice monumente vrednice de numele lor. Peste mormintele lor [ noi să punem] flori, iar peste florile lor [tot noi! să vărsăm] lacrimi. DAR FĂRĂ URMAREA PILDEI LOR, TOATE ACESTEA NU FOLOSESC PREA MULT…”
  Şi: „Circuitul dulce al părtăşiei noastre frăţeşti…, mergerea IUBITOARE a unora la alţii, înconjurând ţara [şi lumea…] şi căutându-ne cu drag Familia, este circulaţia sângelui nostru cald şi proaspăt prin toate mădulare Trupului lui Hristos, întreţinând proaspete viaţa, vigoarea şi sănătatea noastră sufletească. ACEASTA NE CREŞTE PE TOŢI LA FEL ŞI NE ŢINE UNITATEA CÂT MAI STRÂNSĂ.
  Suflete scumpe, MERGEŢI CU DRAG UNII LA ALŢII, împrospătându-vă, mângâindu-vă, îmbărbătându-vă mereu. BINECUVÂNTĂRILE CELE MAI MARI STAU ÎN ÎMBRĂŢIŞĂRILE CELE MAI DESE… SPINI cresc acolo unde călcaţi prea rar…” (Mărgăritarul ascuns, 5/12 şi 11/11)
  Slăvit să fie Domnul!

 • maria neagu 14 iunie 2014

  Slavit sa fie Domnul !

  ,,IMPREUNA” – acest frumos cuvant ramane pentru noi un mare DEZIDERAT.

  Daca Ochii Lucrarii azi,,unul rade iar altul plange”,cred ca astazii ochii Fratelui Traian Dorz pe care il comemoram astazi, plang…

Lasă un răspuns