Traian Dorz

Neprihănirea înaltă

O viaţă sfântă în familie începe cu femeia, dar şi o viaţă stricată începe tot cu ea. De aceea femeia răspunde şi pentru fericirea şi pentru nefericirea familiei sale.

Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa întâi cu sfinţenia ei, dar cea nebună şi-o dărâmă mai întâi cu desfrânarea sa.

Şi dacă vedem acest mare adevăr în viaţa aceasta pământească, cu casa aceasta pământească – ce este şi de mai puţină vreme şi de mai puţin preţ ca cea veşnică – înseamnă că acest lucru se petrece tot la fel şi cu cealaltă casă, cu cea cerească, cu cea de mare preţ, cu aceea a mântuirii sufletului.

Căci casa în care vom locui veşnic ne-o zidim într-un fel tot noi.
Cu propriile noastre fapte.
Sau ne-o nimicim tot noi. Şi tot aşa.

Scumpă soră femeie, iată oglinda Cuvântului lui Dumnezeu în care, te rugăm să te priveşti.

Şi să-ţi alegi din clipa aceasta felul cel înţelept prin care să fii fericită şi tu şi să-i faci fericiţi şi pe ai tăi.

Şi în lumea aceasta. Şi în cealaltă. Alege-ţi astăzi, dar alege cu grijă.

Slavă veşnică Ţie, Dragoste a lui Dumnezeu, care singură poţi da adevărata înţelepciune şi o puternică voinţă fiecărui suflet de femeie şi soră, spre a urma voia Ta, alegând calea fericită a ascultării!

Te rugăm, Doamne, binecuvântează-le pe toate scumpele suflete de fiice, de surori, de soţii şi de mame, de toate felurile, care sunt mângâierea, bucuria, ocrotirea, căldura, îngrijirea, curăţia şi frumuseţea căminelor noastre ale tuturora.

Dăruieşte-le mereu înţelepciunea cu care tot ceea ce fac să fie ziditor şi armonios, spre fericirea noastră a tuturor celor cărora ni le-ai dat.

Şi îndură-Te de cele care au căzut în prăpastia nebuniei, izbăvindu-le şi pe ele şi pe acei pe care ele îi trag sau îi împing acolo. Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

1 Comment

  • baila constantin 28 iulie 2016

    Inteleapta scriere, Doamne Ajuta !

Lasă un răspuns