Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home A venit Crãciunul? Sau S-a Nãscut Hristos?

A venit Crãciunul? Sau S-a Nãscut Hristos?

A venit Crãciunul? Sau S-a Nãscut Hristos?

Majoritatea copiilor şi oamenilor din zilele noastre se bucură şi-l au în vedere pe Moş Crăciun. Înainte se bucurau de Moş Ajun, dar acum i-a luat locul Moş Crăciun. Voi nu simţiţi că, în mod foarte delicat, a fost şi este înlocuit Pruncul Iisus cu aceşti moşi, că, în mod foarte sistematic, Iisus este împins la o parte, că oamenii nu-L mai vor pe Dumnezeu, nu mai simt nevoia Lui, nevoia mântuirii?… Lui Iisus nu I s-a acordat nici un rol în toate manifestările care au avut loc şi în anul acesta, până nici la copiii şi nepoţii noştri n-a venit Copilul Iisus, ci tot Moş Crăciun. Pe Copilul Iisus trebuie să-L dorim, să-L cinstim, să-I dăruim întâi noi inima noastră, dragostea noastră şi apoi vin darurile Lui, întâi cele sufleteşti, apoi şi cele trupeşti.

Oamenii de azi însă nu vor să-I dea Pruncului Iisus inima lor, nici nu vor să audă de aşa ceva, mai bine se duc cu Moş Crăciun, că el nu le cere nimic, el doar le dă pentru trupurile lor tot ce-şi doresc. Domnul Iisus dă Împărăţia Cerurilor, dar oamenii vor împărăţiile pământului. El dă bucuriile cereşti, oamenii le vor pe cele pământeşti. Dragii mei, voi pe care le vreţi? Vreţi cu Iisus şi Împărăţia Cerurilor, sau vreţi colaci, cârnaţi, plăcinte, mâncăruri alese pentru trupurile voastre? Spuneţi, ce aşteptaţi voi? Crăciunul sau Naşterea Mântuitorului? Ce le spuneţi copiilor voştri? Că Pruncul Iisus vine cu daruri, sau Moş Crăciun vine cu de toate?

Fiul lui Dumnezeu a venit la noi cu toată dragostea ca să ne salveze din pierzarea veşnică, dar noi Îl refuzăm, precum poporul Său de altădată.

Crăciunul nu ne salvează de la osânda şi moartea veşnică, nu ne curăţă de păcatele care ne duc la iad, nu ne dă viaţa veşnică… Atunci, ce rost mai are pentru noi Naşterea Mântuitorului? Ne minţim singuri cu tot felul de datini care n-au nici un rost.

Treziţi-vă, până când nu se va zice că este prea târziu… Datinile nu vă scapă de păcat, de moarte…

Dumnezeu vă vrea pentru viaţa veşnică, pentru El. Părăsiţi păcatul, părăsiţi-l pe satan mincinosul, care vrea să vi-L înlocuiască pe Iisus, Marele Salvator, cu Crăciunul, cu datinile şi cu orice altceva, numai ca să nu vă scape el de sub stăpânirea lui. Dumnezeu să ne ajute să înţelegem adevărata Naştere a Domnului… Amin.

Viorel BAR

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!