Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Adunarea anuală pe Ţară a Oastei Domnului – la Durău

Adunarea anuală pe Ţară a Oastei Domnului – la Durău

Adunarea anuală pe Ţară a Oastei Domnului – la Durău

ANUNT IMPORTANT: Traficul rutier pe DN 15, între Bicaz și Poiana Largului este închis până la sfârșitul anului, pentru lucrări. Toți cei care circulă prin Piatra Neamț, pentru a ajunge la Durau pot opta pentru ruta ocolitoare: Piatra Neamţ – DN 15C – Târgu Neamț – DN 15B – Poiana Largului.

De n-ai fost pe Retezatul, pe Ceahlău ori Caraiman,
pe-aceşti munţi cu vârfuri albe până-n cerul diafan,
cu-nălţimi de măreţie şi cu ape de mărgean,
şi cu spaţii de lumină, şi cu zări spre Canaan,
– de nu poţi o dată-n lună,
mergi măcar o dată-n an…”

(Traian Dorz)

Cu  binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, la Durău, prin grija şi osteneala fraţilor din zona Neamţ, se va ţine şi anul acesta Adunarea anuală pe Ţară a Oastei Domnului, cu prilejul Schimbării la Faţă, în zilele de 2, 3 şi 4 august, în cortul Oastei de pe Valea Bistriţei.

Vineri, 2 august, începând cu orele 18:00, se va ţine adunarea de tineret, unde tinerii sunt rugaţi să vină pregătiţi pentru a-şi pune în lucrare darurile cu care Domnul i-a înzestrat pe fiecare…

Sâmbătă, 3 august, începând cu orele 11:00, se va ţine adunarea de creaţie, unde tinerii care au un dar din partea Domnului – cântare, poezie etc. – sunt rugaţi să vină pregătiţi pentru a aduce, pe altarul dragostei frăţeşti, darurile lor.

Apoi, începând cu orele 17:30, se va săvârşi, tot la cort, slujba vecerniei, după care se va continua cu programul duhovnicesc al adunării Oastei Domnului, până spre miezul nopţii.

Duminică dimineaţa, 4 august, începând cu orele 8:00, va începe slujba Sfintei Liturghii, după care se va desfăşura programul nostru ostăşesc.

Ţinem să facem aceeaşi precizare, ca în fiecare an, ca toţi tinerii, care vor putea să participe, să vină într-o ţinută cuviincioasă, aşa cum este la Oastea Domnului. Ştim că şi ţinuta face parte din principiile de bază ale Oastei, ale bunei-cuviinţe şi, în final, ale mântuirii.

Aşteptăm, cu toată dragostea, preoţi, fraţi şi surori din ţară şi de peste hotarele ei, pentru a petrece câteva momente de părtăşie frăţească, în cântare, în rugăciune şi în cuvânt de zidire sufletească.

Sfatul Frăţesc Zonal Valea Bistriţei

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!