Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Adunarea Oastei Domnului la Tecuci

Adunarea Oastei Domnului la Tecuci

Adunarea Oastei Domnului la Tecuci

Cu ajutorul lui Dumnezeu, sâmbătă 11 decembrie a.c. la ora 14,00 va avea loc la Tecuci, jud. Galaţi, adunarea devenită tradiţională, a Oastei Domnului în Catedrala “Sf. Gheorghe” din centrul oraşului.

Sunt invitaţi şi doriţi fraţi şi surori, preoţi şi simpatizanţi. Cu ajutorul lui Dumnezeu, adunarea va fi transmisă în direct pe www.OasteaDomnului.tv.

Slăvit să fie Domnul!

Author: admin

Comentarii

  1. Laudat sa fie DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS,SI SFANTA FECIOARA MARIA ! Doamne Milueste,si SA BINECUVANTEZE TOATA LUCRAREA CEA SPRE MANTUIRE A POPORULUI SAU.Doamne Ajuta. Anul Domnului 2010.decembrie 8.=

  2. Se prea poate ca și acest vechi lăcaș de rugăciune să fi avut de suferit de pe urma dezastrului produs în 1711 de hoardele turcilor și tătarilor care au ars totul în calea lor pustiind târgul Tecuci, obligându-i pe localnici să se refugieze prin pădurile din zona Nicorești. În lucrarea ,,Scrisoare despre Tecuciu”, istoricul Alexandru Papadopol Calimach cita dintr-un raport despre starea Moldovei, făcut la 1769, de generalul rus Elem, la ordinul împărătesei Ecaterina: ,,…<>. Dupe acea devastare n-a mai putut exista vr-o biserică în Tecuciu, căci în acele momente de furie, hoardele barbare fiind învoite a prăda și arde tot în calea lor, ca preț al învingerei ce au făcut armatelor rusești..”

    Se știe însă că vechea biserică a existat pe locul oferit de Smaranda Botez, situat pe strada 13 Septembrie, fostă Catedralei, în apropiere de actuala Societate de ajutor ,,Muncitorul”. Astăzi din catedrala de altădată au mai rămas doar pristolul și crucea care se pot vedea la nordul sălii de spectacole ,,Ion Petrovici”. Cel care prin osteneala, dar și cu cheltuiala căruia avea să se ridice această veche biserică a fost protopopul Trifan Trandafir ajutat de ginerele său Hagi Iordache, care și-a dat întreaga avere pentru săvârșirea acestui edificiu. … citeste mai multe aici: http://www.tecuci.eu/lacase-de-cult/catedrala-sfantul-mare-mucenic-gheorghe.html

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!