Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Ajutorarea Lucrãrii Domnului

Ajutorarea Lucrãrii Domnului

Ajutorarea Lucrãrii Domnului

1 – Câte drumuri sfinte s-ar fi putut face în rãspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, la câte suflete s-ar fi putut duce lumina Lui, – câte suflete unice s-ar fi putut salva numai cu o parte din banii celor nepãsãtori, numai cu un strop din bunãvoința celor mari, numai cu o fãrâmã din conștiința celor care erau datori sã facã și puteau face.
– Dar n-au vrut sã facã nimic.
Iar când a trecut vremea pãcii, cum a venit furtuna și i-a luat pe toți aceștia potopul și i-a prãpãdit. Focul trecãtor le-a ars avuția și vremea lor, – iar focul veșnic îi arde pe ei, – fiindcã n-au vrut sã asculte și sã facã atunci când puteau voia lui Dumnezeu cu nimic din avuțiile care nu erau ale lor, dar cu care puteau face mult bine în clipa când le aveau…

2 – Sã nu așteptãm fraților și surorilor vremi mai bune pentru lucru. Sã lucrãm acum cu toatã graba și cu toatã puterea, ceea ce încã mai putem
fiindcã va veni în curând vremea când nu se va mai putea face nimic.
Și atunci vor plânge veșnic toți acei ce nu au înțeles acest mare adevãr.

3 – Când este vremea de pace și avem picioarele dezlegate, haideți fraților sã mergem mereu cutreierând toate cetãțile frãțești. Dupã cum fãceau sfinții apostoli, sfântul Petru.
Sã nu stãm atunci numai în Ierusalim, numai unde sunt mulți și unde este bine, unde nu ni se cere nici o ostenealã și nici o jertfã.
Sã mergem atunci nu numai prin Iudeea sau Galileia unde avem cunoscuți, rudenii, prieteni, suflete scumpe și locuri dragi.
Ci pânã la marginile țãrii și puterilor noastre.

4 – Sã mergem și în Samaria adicã în locurile potrivnice ca apostolii, cãci Domnul are și acolo suflete alese care Îl așteaptã și Îl doresc pe Iisus Mântuitorul.
Sã mergem și la Lidia, – adicã unde zac bolnavi slãbãnogi sufletești de ani îndelungați, așteptând pe Domnul nostru Iisus Hristos sã vinã sã-i vindece și pe ei.
Noi în Hristos suntem datori tuturor acestora.

Traian Dorz
din Cugetări nemuritoare, – „Lupta cea bună”

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!