Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Am fost liber cugetător

Am fost liber cugetător

Am fost liber cugetător

Mi-a fost dat să aud cu urechile mele pe unii care ziceau: „Biblia este scrisă numai pentru cei naivi, săraci şi umiliţi. Cei care ştiu ce vor de la viaţa aceasta, cei deştepţi, descurcăreţi şi bogaţi nu mai au trebuinţă de această Carte!“.

Într-adevăr, aceşti oameni nu mai au nevoie de Biblie, pentru că ei se încred în înţelepciunea lor, în bogăţiile şi în banii lor. Viaţa lor înseamnă bani şi plăceri lumeşti. Teoria aceasta drăcească ei o răspândesc în lume, iar lumea, care nu mai crede decât în ceea ce vede, îi ascultă pe aceştia, urmându-i în nebunia lor. Omul vrea să-şi trăiască viaţa aceasta de pe pământ. „Să beau, să mănânc şi să mă distrez! – zic alţii. L-a văzut cineva pe Dumnezeu? Dacă ar exista, n-ar mai fi atâtea nedreptăţi în lumea aceasta!… Aici e raiul şi aici e iadul!“

Viaţa de dincolo de mormânt nu-i mai interesează pe aceşti oameni, iar când ajung în faţa morţii, dintr-o dată se văd fără nici un sprijin, sfârşind în chinurile veşnice.

Vreau să spun că un liber-cugetător am fost şi eu până în 1992. Dar, din acel an, am început să citesc Biblia şi unele cărţi despre Sfinţii Părinţi. Citind, am ajuns să descopăr tainele Împărăţiei lui Dumnezeu, înţelegând care este rostul meu pe acest pământ şi ce mă aşteaptă dacă nu fac voia Celui Care m-a creat. Am înţeles că sunt un mădular din trupul lui Hristos.

Acum, când văd din câte lanţuri ale Satanei m-a dezlegat Dumnezeu, nu pot să tac şi să nu îndemn pe toţi: citiţi Sfânta Scriptură în genunchi şi veţi simţi dulceaţa cuvintelor ei! Citiţi scrierile Sfinţilor Părinţi şi veţi descoperi tainele Sfintei Scripturi! Participaţi la Sfintele Liturghii şi veţi vedea puterea Jertfei Domnului Hristos!

Stamate GHENGHEA – Galaţi

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *