Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home ARIPILE CU CARE ZBORI ÎN CER…

ARIPILE CU CARE ZBORI ÎN CER…

ARIPILE CU CARE ZBORI ÎN CER…

Cea mai demult dorinţă a mea, de care îmi aduc aminte de când eram de patru, cinci anişori, era să pot avea odată aripi, să zbor… De multe ori, noaptea, visam că pot zbura – şi atunci eram atât de fericit!

Eram atunci la vârsta când nu ştiam că sunt pe lume decât oameni buni. Mă uitam la toţi cei din jurul meu cu atâta încredere şi prietenie şi, oricine mi-ar fi cerut ceva, i-aş fi dat orice. Oricine m-ar fi chemat să merg cu el, aş fi mers până oriunde…

Era pe atunci slugă la unchiul meu un băiat mai mare, venit dintr-un sat de departe. Acesta mă încânta mereu cu tot felul de poveşti. Pentru asta mă făcea să-i aduc mereu de la noi de acasă tot felul de bunuri pe care nu mi le mai dădea înapoi.

Odată mi-a cerut să-i aduc ouă, slănină şi brânză, căci are să-mi dea nişte aripi cu care am să pot zbura până în cer…

Să văd eu ce frumos e acolo – zicea el.  Şi după aceea să vin iarăşi înapoi.

L-am crezut din toată inima şi i-am dus tot ce mi-a cerut. Dar când i-am zis să-mi dea aripile, m-a amânat până duminică…

Duminică mi-a cerut să-i mai aduc iarăşi ceva. Dar ari-pile nu mi le poate da până joi.

– Uită-te tu la porumbelul acela – îmi zicea sluga, pe nume Lică – aşa ai să zbori tu când am să-ţi dau eu aripile mele. Dar să nu crezi că ţi le pot da numai pentru atâta cât mi-ai adus tu… Trebuie să-mi mai aduci ouă şi slănină.

Şi aşa m-a făcut fericit pe mine Lică un an de zile, nădăjduind de pe o zi pe alta că îmi va da «aripile cu care el zbura în cer oricând voia şi când nu-l vedeam eu».

Când s-a împlinit anul, Lică s-a dus – şi nu l-am mai văzut. Mi-a părut nespus de rău după el. Eram încredinţat că, dacă mai rămânea la noi, odată tot mi-ar fi dat el aripile lui pe care spunea el că le are ascunse bine acolo în podul grajdului, unde dormea el…

Nu ştiu cum îi va fi venit în gând lui Lică povestea cu aripile. Poate că el a presimţit ceva când mi-a spus mie că se poate zbura până în cer, să văd ce frumos este acolo, apoi să vin înapoi iarăşi pe pământ.

Pe Lică nu l-am mai văzut niciodată, fiindcă a murit în anul celălalt. Dar mai târziu am întâlnit un om minunat, de astă dată un om sfânt, care mi-a spus cu adevărat despre aripile cu care se poate zbura până în cer.

De la acest minunat om al lui Dumnezeu am auzit întâia dată despre rugăciune. Şi am învăţat întâia dată să mă rog.

Aflând taina rugăciunii puternice şi fierbinţi, am simţit cum Duhul Sfânt îmi înalţă toată inima şi toate gândurile până în cer, până la picioarele, până la sânul cel dulce al Domnului Iisus Hristos. Aşa am putut vedea frumuseţea minunată a cerului… Şi parcă nu m-aş mai fi întors niciodată iarăşi pe pământ.

O, ce har minunat sunt aceste aripi! Ce fericit şi ce uşor pot să zbor cu ele oricând voiesc! Ce mult Îi mulţumesc lui Dumnezeu şi pentru ele şi pentru binefăcătorul care m-a ajutat să le pot avea.

O Doamne Iisuse Hristoase, Îţi mulţumesc din toată inima mea că ai pus şi în mine dorul după cer şi dragostea să-l pot căuta şi ajunge.

Îţi mulţumesc pentru omul pe care mi l-ai trimis în calea mea şi care să-mi poată ajuta să-l aflu. Mă rog din toată inima mea să-i dăruieşti bucuria cerească şi aceluia care m-a făcut prima dată să doresc aripile cu care să ajung în cer.

Şi Te rog să-mi ţii sufletul meu mereu lângă Tine, curat şi uşor, ca aripile rugăciunii să mi-l poată purta totdeauna fierbinte şi puternic, cu uşurinţă şi cu bucurie, până lângă Tine.

Ajută-mă şi pe mine, Te rog, să pot trezi şi în alţii dulcele dor după fericirea împărăţiei Tale cereşti.

Să-i pot ajuta şi pe ei să caute tot mai mult şi mai cu sete aripile cu care să se înalţe până la Tine. Ajută-ne odată să ajungem şi să nu mai întoarcem înapoi din fericirea Ta,

ci să rămânem cu Tine pe veci.

Amin.

Aşa am ajuns eu să văd ce fericire este să poţi zbura în cer.

Slăvit să fie Domnul!

Pe genunchii lui Iisus / Traian Dorz. – Ed. a 2-a, rev. – Sibiu: Oastea Domnului, 2008

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!