Când urmezi Domnului

citat_schimbarea_vietii

„‹‹Și la aceasta ați fost chemați, fiindcă și Hristos a suferit pentru voi și v-a lăsat o pildă, ca să călcați pe urmele Lui›› (I Ptr. 2, 21).

Când urmezi Domnului și începi să umbli pe căile Sale, nu mai poți umbla și pe ‹‹căile inimii››… Schimbi viața, schimbi și calea… De aceea oamenii, fiindcă nu mai umbli pe căile lor, te dojenesc; și dacă nu-i asculți, te batjocoresc, ca să te lași de calea Domnului… Te privesc ca pe un străin și, din ce ești mai aproape de Stăpânul Tău, ești mai străin pentru ei. Dar depărtarea de lume de apropie mai mult de Domnul și de Patria ta cea adevărată.

Oricât ai suferi răstignirile, destituirile și prigonirile, tu rămâi tare. Nimic nu ți se poate face. Iisus Hristos Și-a dus viața în umilire și până în ultimul moment n-a avut nimic. Totuși Omul de cel mai mare succes – cel mai mare biruitor – ce-a trăit vreodată a fost Cel Răstignit.

Să stăm strâns lipiți de Iisus. Să ținem privirile ‹‹țintă›› la jertfa Lui. Să nu ne călcăm legământul.

‹‹Adu-ți aminte cum ai primit și auzit. Ține și pocăiește-te›› (Apoc. 3, 3). ‹‹Adevărat este cuvântul acesta: dacă am murit împreună cu El (cu Hristos), vom și trăi cu El. Dacă răbdăm, vom și împărăți împreună cu El. Dacă ne lepădăm de El, și El Se va lepăda de noi›› (II Tim 2, 11-12).

Ioan Marini, ‹‹Glasul Dreptății›› nr. 12/13 martie 1938, p. 5

Lasă un răspuns