Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cât de mult îți pare rău pentru ce ai greșit azi?

Cât de mult îți pare rău pentru ce ai greșit azi?

Cât de mult îți pare rău pentru ce ai greșit azi?

Ce greu îi este eului nostru să spună: “Îmi pare rău!”; “Iartă-mă!”
Cu mulţi ani în urmă, a trăit un om căruia nu i-a fost frică să spună: “Am greşit”. El era judecătorul Samuel Sewall. A făcut parte din comisia specială din Massachusetts care s-a ocupat de faimoasele cazuri ale vrăjitoarelor din Salem. A fost unui dintre judecătorii care a dat verdictul “vinovat” pentru aşa-numitele vrăjitoare. Însă mai târziu Sewall s-a convins că judecata sa a fost greşită.

Şi astfel, într-o zi rece de ianuarie din anul 1697, în timp ce Rev. Samuel Willard se îndrepta spre amvon, judecătorul Sewall i-a înmânat un document cerând ca acesta să fie citit înaintea tuturor oamenilor. Pe acea hârtie, judecătorul Sewall a scris că a greşit în verdictul pe care l-a dat cu cinci ani în urmă. Nu dădea vina pe nimeni, doar pe el. A cerut iertare de la oameni şi de la Dumnezeu. În nici un alt moment nu a fost mai curajos sau mai bun acest judecător decât atunci când a stat în biserică în faţa adunării credincioşilor, în timp ce pastorul îi citea mărturisirea: “Am greşit”.

Cât de vindecătoare pot fi aceste cuvinte, şi totuşi cât de greu recunoaştem că am greşit!…
Cât de diferită ar fi părtăşia dintre fraţi şi surori, dintre părinţi şi copii dacă toţi am învăţa să spunem sincer: “Îmi pare rău. Şi eu am greşit”.

Crystina

 

E încă dimineaţă, încă nu s-au risipit zorii, şi greşelile curg…Gânduri nepotrivite…resentimente…nemulţumire…
Mă ruşinez în faţa Celui ce îmi ştie tot lăuntrul meu…IARTĂ-MĂ, Doamne! Tu mi-ai vegheat somul , îmi aşteptai şopata mea de iubire din zori…iar eu…iar eu-l…Îmi pare aşa de rău!!!…

Poate că Domnului ne este mai uşor să ne cerem iertare…poate…
Ce facem , însă, cu aproapele?…Eu am simţit mereu şi simt, că dacă am iubire, sunt atentă să nu greşesc cu absolut nimic…iar de s-a întâmplat din neveghere, lăuntrul meu geme, se frământă, dar parcă tot greu rosteşte acel miraculos ,,Te rog, iartă-mă! Am greşit!…)…Dar ştiţi de ce?..dintr-o prea mare ruşine…jenă că n-am ştiut a iubi…E ca un cerc vicios…şi până la urmă izbucnesc în plâns, cer iertare Domului şi apoi persoanei căreia i-am greşit…Fără ajutorul Lui nimic nu pot face…

Miriam

Trecerea cu uşurinţă pe lângă o astfel de întrebare este tocmai acel “dram de oţet ce strică aluatul cel mai nobil” – dacă ar fi să-l cităm pe Shakespeare. Alergăm toată ziua după fel şi fel de lucruri, căutând răspunsuri la fel şi fel de întrebări…agăţăm în colţul buzelor zâmbete menite să ascundă o posibilă părere de rău pentru eventualele noastre greşeli, pentru rugăciunile noastre grăbite rostite doar cu limba, cu gură şi nu cu inima.

Recent am învăţat o lecţie deosebită. Un prieten (pe care nu-l prea văd des pe la biserică) mi-a spus că are o problemă şi m-a rugat să merg cu el la biserică să ne rugăm împreună. Ne-am aşezat amândoi pe genunchi rugându-ne în şoaptă. Eu pentru el…el, pentru toată lumea. Pentru o clipă am tăcut ascultându-i şoaptele. Nici un cuvânt din rugăciunea lui nu amintea de problemele lui ci doar de problemele altora. Îşi cerea iertare că nu-i poate ajuta şi că se ruga pentru ei atât de rar….
O ruşine cum n-am mai simţit de mult am simţit că-mi îmbujorează obrajii…eu, mă gândesc atât de mult la mine şi atât de puţin la ceilalţi…În ziua aceea m-am videacat (mă rog Domnului să fie aşa) de orice urmă de fariseism.

Rugăciunea este urmată întotdeauna de un rezultat, dacă ea este făcută în mod corect. “Nici un om nu s-a rugat vreodată fără a învăţa ceva”, scrie Emerson. Iar eu am învăţat că orice părere de rău se poate transforma în binecuvântare când rugăciunea este sinceră.

Poate că este prea de dimineaţă să vorbesc de greşelile de astăzi, dar eu mă cunosc şi ştiu că sunt un om slab, supus greşelilor, deaceea încă de dimineaţă simt nevoia să mă rog cu părere de rău pentru ziua ce îmi stă în faţă.

Sorin

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!