Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home 28 Martie – Cât de trecător sunt!

28 Martie – Cât de trecător sunt!

28 Martie – Cât de trecător sunt!

28 martie – Psalmul 39, vers 4

Adesea spunem: «acum câteva zeci de ani», aşa de simplu cum am spune «acum câteva clipe». Spunem «ieri» unei vremi care a trecut cu mulţi ani în urmă…, poate zeci, poate sute, poate chiar mii de ani… Căci Trecutul este ca o apă fără fund în care tot ce se adânceşte de la suprafaţă în jos este acoperit la fel, fie că este mai puţină apă, fie că este mai multă deasupra lui.

Cât de trecător sunt! N-am decât trei zile de viaţă: ieri, azi şi mâine… Trei zile, atât de scurte cât sunetul numelui lor. Trei zile scurte din care cea mai scurtă este azi. Ziua de azi, adică prezentul meu în care mă mişc, vorbesc, lucrez. În care mă mişc pe un drum bun sau rău… Vorbesc adevăr sau minciună. Lucrez pentru Dumnezeu sau pentru diavolul. O, cât de trecător sunt într-adevăr!

Zilele mele sunt ca nişte cuvinte scrise pe nisipul suflat de vânturi sau pe zăpada topită de soare… Paşii mei sunt ca urmele umbrelor pe ape, iar faptele mele, ca nişte sunete scurte peste un auz. Viaţa mea întreagă este ca o suflare.. Suflare şi slabă şi scurtă.   Cât de trecător sunt! Chiar dacă aş trăi sute de ani, tot aşa mi s-ar putea spune, fiindcă oricât de lung ar fi «azi», aşa de curând devine «ieri» — iar după ce azi a devenit, îmi dau seama cât de scurt a fost într-adevăr.

O, sufletul meu, dacă acesta este adevărul, atunci iată cât de însemnat lucru este să fii treaz în orice zi, încă din dimineaţa acestui scurt «azi»! Răscumpără Timpul! — mă sfătuieşte Sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu (Efes. 5, 16), ca să mă facă atent încă de la început, încă din tinereţe, încă de acum. Unitatea de măsură pentru Timp fiind secunda, Doamne, cât Timp am pierdut eu!… Cât am risipit fără folos!… Cât am întrebuinţat rău, spre împovărarea sufletului! Cât am risipit deja din acest scurt «azi» în care îmi trăiesc picătura mea de Timp, de care depinde fericirea sau nefericirea sufletului meu — şi poate a multora — pentru tot lungul, eternul şi nesfârşitul «mâine», care urmează după scurtul «azi», pentru tot viitorul veşnic care urmează după Prezentul atât de trecător!

error

Author: admin

Comentarii

  1. Domnul sa va binecuvinteze

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!