Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home CÂTEVA PILDE

CÂTEVA PILDE

CÂTEVA PILDE

Proorocul Osea îl înfăţişează pe păcătos cu un cântar în mână, gata să cântărească. Într-o parte a cântarului Îl pune pe Dumnezeu, iar de cealaltă, plăcerea păcatului, patimile, nemulţumirile ori răzbunările lui. Un timp stă la îndoială, dar apoi se hotărăşte şi zice: „Plece Dumnezeu şi să biruie voinţa mea. Eu rămân cu păcatul!”.

Când citim despre Pilat că, pentru a îndupleca mulţimea, L-a pus pe Iisus cel nevinovat, biciuit, încununat cu spini, acoperit de scuipat alături de Baraba, un criminal şi obraznic, şi toţi strigară: „Iisus să moară!… Să trăiască Baraba!”, noi ne cutremurăm. Şi totuşi, aceasta este istoria noastră de totdeauna, când păcătuim. Da, ori de câte ori săvârşim păcatul, noi strigăm, de fapt: „Dumnezeu să moară!… Diavolul să trăiască! Răstigniţi-L pe Iisus, trăiască sudalma, trăiască beţia, destrăbălarea, ura şi poftele!” Groaznică biruinţă au secerat atunci marii preoţi în curtea lui Pilat!… Ah, dar această biruinţă se repetă ori de câte ori se făptuieşte păcatul.

Când citim că Iuda L-a vândut pe Dumnezeiescul său Învăţător pentru treizeci de arginţi, deplângem atâta orbie!… Dar ce altceva face păcătosul, decât să reînnoiască, de fiecare dată când păcătuieşte, această vânzare urâtă, pentru o nimica toată. Pentru puţină mânie, pentru un oarecare lux, o lăcomie, o privire, o vorbă, o plăcere, o mână de orz, ori o fărâmă de pâine!

Când auzim povestindu-se că păgânii, în locul lui Dumnezeu, adoră soarele, luna sau animalele, simţim compătimire pentru ei; dar păcătosul este şi el un idolatru, fiindcă L-a înlocuit pe Dumnezeu cu păcatul căruia-i slujeşte.

Esau şi-a vândut dreptul de întâi născut şi binecuvântarea părintească pentru un blid de mâncare. Mai târziu, când şi-a dat seama de ceea ce a făcut, a început să plângă, să se tânguiască, strigând: „Vai de mine păcătosul, ce-am făcut! Pentru atât de puţin, am vândut toată avuţia mea!” Dar de o sută de ori mai  nenorociţi suntem noi când păcătuim, căci prin păcat vindem diavolului toată moştenirea noastră, fericirea noastră veşnică, Paradisul; azvârlim în mâna vrăjmaşului tot ce este mai scump şi mai de preţ, pentru o nimica toată.

Păcatul / Ioan Marini. – Sibiu: Oastea Domnului, 2010

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!