Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Ce-ar spune fratele Traian, despre mine?… despre tine?

Ce-ar spune fratele Traian, despre mine?… despre tine?

Ce-ar spune fratele Traian, despre mine?… despre tine?

Înaintașii noștri sunt vrednici de toatã cinstirea, de toatã lauda. Și noi, de multe ori, ne lãudãm cu ei: cu Pãrintele Iosif, cu fratele Traian; cu fratele Ioan Marini și apoi cu toți ceilalți. Și aceasta, pe bunã dreptate. Dar întrebarea este: Oare și ei se pot lãuda cu noi…, cu mine? Cu mine, sincer o spun, și-n același timp cu durere, nu cred cã se pot lãuda…

„Sã duceți voi Lucrarea Unitã și frumoasã,
Cum noi n-am fost în stare
Spre Țelul strãlucit…”

Ața ne spune fratele Traian nouã, celor de azi. Așa îmi spune mie și ție, frate și sorã. Oare așa am dus noi Lucrarea – „unitã și frumoasã?” Cum e Lucrarea astãzi? Este unitã? Când ea s-a divizat în atâtea pãrți!… Cum ai dus, frate și sorã, Lucrarea acolo, în sãtucul unde ești? „Unitã și frumoasã?” Cum am dus-o, când în multe din localitãțile unde, odinioarã, pe vremea fratelui Traian, erau adunãri cu casele pline, iar acum nu mai este nimic? Decât doar unul-doi, care nici aceștia nu se pot înțelege… Cum am dus eu? Ce-am fãcut eu pentru ca Lucrarea sã fie „unitã și frumoasã”? Cum am trãit eu, sã pot fi un model în familia mea, în satul meu, la locul de muncã, în adunarea mea?

Ce pot sã spunã despre mine acei ce viața-mi urmãresc? Mã socotesc lucrare vie a harului Dumnezeiesc? // „Tu știi, tu vezi, o, cerceteazã-ți adânc și-atent viața ta, / chiar de te-nșeli pe tine însuți, pe Domnul nu-L poți înșela.”

Iatã ce ne mai spune fratele Traian, mie și ție, frate drag:

„O, suflet ales și trimis de Hristos, care, prin mãrturisirea puternicã a Evangheliei, ai darul de-a putea trezi sufletele la credințã și a le învia din moartea pãcatului – cãci Hristos ți-a dat insuflarea Duhului Sãu –, ia bine seama la marea ta rãspundere!

Mântuirea sau pierzarea multora stã în ceea ce faci tu sau în ceea ce nu faci! O, suflete trimis sã-i înștiinþezi pe alții, împlinește-ți datoria în așa fel ca, în Ziua Judecãții, nimeni sã nu poatã spune: Eu sunt pierdut din pricinã cã tu mi-ai spus… ( Hristos – Mântuitorul nostru ).

O, ce voi rãspunde eu înaintea fratelui Traian și a tuturor înaintașilor noștri și înaintea Mântuitorului Hristos, atunci, la Marea Zi a Judecãții?

 

„Și dacã trãirea ta, umblarea ta, faptele tale, cuvintele și puterea din tine vor fi o dovadã cã tu ai fost și ești în Hristos, atunci ele vor risipi orice îndoialã din inimile celor care te vor asculta. Și tu vei cãpãta harul de a fi vrednic de crezut și de urmat (I Tim 1, 12; Flp 3, 17).

Dar dacã încã tu n-ai fost transformat, înnoit și sfințit prin puterea și credința Sângelui Sfânt al lui Hristos, dacã faptele tale, firea ta smucitã sau vicleanã, umblarea ta rea, necuratã sau ascunsã, nesupusã sau tulburãtoare – nu vor sã se supunã Domnului și fraților, tu încã n-ai fost spãlat și curãțit prin nașterea din nou a Apei – Cuvântul lui Hristos, și în zadar vei predica. Predicile tale vor fi moarte ca un trup fãrã sânge. Sloi ca o pustie fãrã apã. Netrebnice ca un sunet fãrã înțeles. Sau vor fi circ și teatru vinovat.

O, atunci – dacã mai poți – vino și stai tu sub spãlarea Sângelui și Apei care curg din inima lui Hristos.

Atunci nu vei mai predica. Atunci vei mãrturisi. Nu cu țipete și gesturi, ci cu fapta, cu trãirea ta și cu lacrimile tale. Și mãrturisirea ta numai atunci va fi crezutã și binecuvântatã și de Hristos, și de Lucrarea Lui. Altfel va fi vai de tine și de cine te urmeazã” (Traian Dorz, «Hristos – Jertfa noastrã»).

O, eu mã cutremur la gândul cã i-am fãcut de rușine pe înaintașii sfinți!… Ei ne-au predat solia Lucrãrii cu încrederea cã noi o vom duce mai departe mai frumoasã și mai unitã. Care-i rodul meu? Care-i rodul tãu?…

Scumpilor înaintași, scump și preaiubit frate Traian, rugați-vã pentru mântuirea noastrã, pentru izbãvirea de toate duhurile dezbinãtoare din aceastã preasfântã și cereascã Lucrare a Oastei Domnului și Mântuitorului nostru Hristos. Iar când voi ajunge și eu Acasã, primiți-mã și pe mine, ca pe fiul cel risipitor și-L rugați pe Domnul, Stãpânul Casei, sã-mi deschidã și mie ușa și sã-mi dea cel mai din urmã loc, dar sã nu mã lase afarã… Doresc sã vãd mãcar umbra strãlucitei voastre rãsplãtiri de care v-ați învrednicit în aceastã viațã plinã de ostenealã și durere pentru cauza Lucrãrii Sale sfinte… și pentru a noastrã mântuire…

Costel ROTARU

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *