Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cea mai urgentã nevoie

Cea mai urgentã nevoie

Cea mai urgentã nevoie

1 – Omul are multe nevoi urgente, are mai ales nevoie de trei condiții. De pâine, de carte și de Dumnezeu.
Pâinea îi este necesarã de la nașterea lui. Cartea îi este necesarã îndatã dupã aceea. Dar Dumnezeu îi este necesar totdeauna.
2 – Marea mulțime a oamenilor unui popor sunt lipsiți în același timp de toate aceste trei urgențe: de Pâine, de Carte și de Dumnezeu.
3 – Omenirea aceasta lipsitã a avut și mai are încã mulți binefãcãtori care s-au strãduit și se strãduiesc sã le dea oamenilor lipsiți pâinea trupeascã, sã le dea cartea minții. Dar oameni care sã li-L dea pe Hristos – sunt prea puțini.
4 – Pâinea este de cea mai urgentã nevoie tuturor cãci fãrã ea mor trupește. Cartea este și ea necesarã sufletului cãci fãrã ea pier și rãtãcesc în beznã. Dar Hristos este de cea mai urgentã nevoie tuturor fiindcã fãrã El nici pâinea nici cartea nu folosesc prea mult.
5 – Hristos ne poate da și pâinea și cartea, dacã Îl cãutãm pe El întâi. Dar nici pâinea nici cartea nu ni-L poate da totdeauna pe Hristos.
6 – Iatã toți cei care L-au cãutat și L-au aflat cu adevãrat pe Dumnezeu, nu duc lipsã nici de pâine și nici de carte. Hristos le-a dat împreunã cu El și acestea, dar spre binecuvântare nu spre osândã.
7 – Iatã însã cã cei care au cãutat numai pâinea, ori numai cartea și nu pe Hristos, cu cât le-au aflat pe acestea mai mari și mai moi, cu atâta s-au depãrtat de calea mântuirii, uscându-și cu atât mai mult sufletul cu cât își îngrașã tot mai mult trupul.
8 – Nici un om nu-i chiar fãrã nici un dar, fãrã nici un talent. Unii și l-au descoperit și îl folosesc lucrând cu el frumos spre slava lui Dumnezeu și binele semenilor lor.
9 – Alții nu și l-au descoperit încã. Au în mânã o unealtã dar stau fãrã lucru pentru cã nu știu cã o au și cã pot lucra frumos cu ea.
10 – Lucrul este mult, oameni nevoiași sunt mulți și nevoia de lucrãtori este mare. Nu stați fãrã lucru! Uitați-vã la mâinile voastre ce unealtã v-a pus în ele Dumnezeu. Puteți da oamenilor bucãțica unei pâinișoare, ori lumina unei cãrți? – nu stați fãrã lucru, dați-le!
11 – Dar poate pâine n-ai sã dai, carte nu știi sã dai, – dar nici pe Hristos nu-L poți da, dacã L-ai aflat și Îl ai pe El?
12 – Pâine poate n-ai totdeauna, carte la fel, – dar dacã spui cã Îl cunoști pe Dumnezeu și L-ai primit pe Hristos – atunci din El ai de-ajuns și nu-ți scade oricât dai și ori la câți ai împãrți. Pâinea îți scade, de carte poate nu-i nevoie, dar Hristos nu scade și El lipsește tuturor.
13 – Ispititorul ne va pune și el multe piedici și ne va strica multe planuri bune, dar datoria noastrã este sã nu obosim și sã nu deznãdãjduim în facerea binelui pe care îl știm și îl putem.
14 – Fiecare om are o nevoie specificã a sa și fiecare suflet poate avea o altã fire și o altã condișie decât altul. Dar nevoia de Hristos o au la fel cu toții – și Hristos are pentru fiecare suflet exact ceea ce îi lipsește lui, numai dacã noi știm sã le înfãțișãm ceea ce ei simt cã au nevoie de la Hristos.
15 – Cea dintâi și cea mai mare nevoie de la Hristos ce o are fiecare suflet este nașterea din nou. Nici pâinea, nici cartea, nici sãnãtatea, nici libertatea, nici familia nu sunt atât de necesare ca nașterea din nou, adicã primirea lui Hristos și trãirea în El.
Toate celelalte zerouri capãtã valoare numai atunci când acest 1 – Hristos – este pus în fruntea lor.
16 – Biblia, Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu, poezia și cântarea Domnului sunt mijloacele totdeauna la îndemîna fiecãrui credincios, cu care Îl poate duce pe Hristos la oameni și pe oameni la Hristos.
17 – Un verset din Evanghelie, o cântare sau o poezie nu-i greu sã ni le strângem fiecare din noi și sã le avem la îndemînã de fiecare datã când vedem un om fãrã de Hristos – și Duhul ne îndeamnã spre el.
18 – Când vine la noi vecina ori vecinul și are nevoie de o pâine, de un ban ori de vreo unealtã și se grãbește sã ți le cearã și te grãbești sã i le dai, grãbește-te mai întâi sã I-l dai pe Hristos de care el poate fãrã sã știe are și mai multã nevoie.
19 – Când te grãbești pe drum și întâlnești pe cineva ca sã schimbi douã vorbe tu cu el ori el cu tine, nu pleca tu ori nu-l lãsa pe el sã plece, înainte de a-i spune cald, blând, înțelept și clar despre graba și nevoia cea mai mare pe care o avem cu toții dupã Hristos.
20 – Înainte de a te grãbi la tren, grãbește-te la Hristos. Înainte de a te grãbi la muncã, la odihnã, grãbește-te la Hristos. Înainte de orice grabã, grãbește-te la Hristos și înainte de orice trebuințã, câștigã-L pe El.

Doamne Iisuse grãbește-ne spre Tine pe toți – și grãbește și Tu spre noi spre fiecare. Cãci oricâte nevoi am avea cu toții, cea mai urgentã o avem de Tine, fiecare. Amin.

Traian Dorz, din “Semănaţi Cuvântul Sfânt”

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!