Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cerurile nu Te încap…

Cerurile nu Te încap…

Cerurile nu Te încap…

II Cronici 6, 18

Cât de credincios și cât de înțelept este Solomon acum când vorbește așa despre Dumnezeu! Înțelepciunea dumnezeiască din el vede cât de nemărginit este Dumnezeu Care le-a făcut pe toate cele câte sunt și Care a făcut toate golurile dintre ele, cu care a umplut nu numai Spațiul, ci și Timpul. El Însuși fiind nespus mai mult și decât Spațiul și decât Timpul. Trecând în nemărginire, în infinit și în veșnicie. Iar noi nu putem nici înțelege, nici explica acum nici ce este nemărginirea în spațiu. Nici ce este veșnicia în timp. Pentru că ele sunt dincolo de amândouă acestea. De aceea, ce atât mai mult nu-L putem cuprinde și explica pe Dumnezeu. Numai credința poate merge până undeva pe acest tărâm. Iar Solomon a fost în clipele acelea un mare credincios. Fiindcă numai printr-o mare credință putem pricepe că Dumnezeu, prin Firea și Puterea Lui, poate să spargă zidurile Naturii și să biruie legile ei. El singur poate trece de toate marginile spațiului și ale timpului. Și dincolo de ele. Și dincoace, fiindcă El le-a făcut. Pe om îl depășesc lucrările lui. Dar pe Dumnezeu niciodată lucrările Sale. Și totuși cât de prezent, cât de întreg, cât de minunat încape Dumnezeu în Casa pe care Și-a ales-o!

În lucrarea peste care Și-a pus Numele Lui. Și în sufletul binecuvântat care s-a unit în chip desăvârșit cu El. În Casa Lui cea sfântă, Dumnezeu este totdeauna prezent. În locul peste care – așa cum a zis El – va fi chemat Numele lui Dumnezeu, El poate fi totdeauna văzut, auzit și simțit de către sufletul care merge acolo cu credință, și ascultă cu evlavie, și participă cu dragoste. Totul este ca să avem aceste simțiri, singurele cu care Îl putem vedea, auzi și simți pe Dumnezeu. Dragă suflete, tu cum te duci în Casa lui Dumnezeu? Cum asculți și cum stai acolo? Cum vrei să-L crezi pe Dumnezeu, dacă tu nici nu mergi cu credință, nici nu asculți cu evlavie și nici nu participi cu iubire?

Slavă Ție, Dumnezeule Nemărginit, dar atât de Apropiat! Slavă Ție, Care ne-ai lăsat și nouă o Casă și un locaș sfânt unde să Te putem auzi, simți și vedea pe Tine atât de puternic și bun. Te rugăm, dăruiește-ne duhul puternicei credințe, cu care să Te putem totdeauna asculta, spre măntuire. Amin.

 Traian Dorz – Hristos, Pîinea noastră zilnică.

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *