Anunţuri

Comemorarea troiţei de înaintaşi bihoreni, în frunte cu fratele Traian Dorz

Mulțumim cu deosebitã recunoștințã Domnului pentru fericiții noștri înaintași bihoreni – între care deosebit strãlucește neuitatul nostru psalmist și martir al Oastei din Mizieș, fratele Traian – și pentru prilejul ce ni-l oferã de a merge și a le cinsti memoria.

Astfel, în miez de varã, când soarele strãlucește mai puternic, suntem așteptați în zona Bihorului spre a cinsti memoria acestor fericiți luptãtori ostași, care – plecați „numai puțin deoparte” –, odihnesc acum „la sânul caldului pâmânt” pe acele meleaguri.

Sãrbãtorirea acestui eveniment va începe sâmbãtã, 29 iunie, a. c., de dimineațã, cu Sfânta Liturghie, la biserica din Sãucani, situatã lângã mormântul fratelui Popa Petru, care își așteaptã de aici Învierea cea de obște.

În amiaza zilei de sâmbãtã, în drum spre Mizieș, vom face un scurt popas la pãrintele Teodor Heredea (Gavriș), la locul odihnei sale de la cimitirul din Beiuș.

Seara, vom poposi lângã cuibul de lut al fratelui Traian, la Mizieș.

Lumina linã a Vecerniei ne va însoți în cântare, cuvânt și poezie spre adunarea de comemorare a vrednicului nostru înaintaș. A doua zi, duminicã, 30 iunie, Sfânta Liturghie și Adunarea de încheiere a pelerinajului nostru bihorean vor împlini aceastã troițã de adunãri comemorative, la care ne așteaptã, și în acest an, Frãțietatea Oastei din zona Bihorului.

Sfatul Frăţesc Operativ