Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cum a influențat viața Părintelui Iosif Trifa în mod indirect viața noastră?

Cum a influențat viața Părintelui Iosif Trifa în mod indirect viața noastră?

Cum a influențat viața Părintelui Iosif Trifa în mod indirect viața noastră?


Slăvit să fie Domnul!

Suntem între două mari sărbători ale Oastei Domnului: comemorarea a 83 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa (12 februarie 1938, Sibiu) și împlinirea a 133 de ani de la naşterea Părintelui Iosif Trifa (3 martie 1888, Certege)

Generaţiile de frați și surori care l-au cunoscut au avut grijă să transmită şi generaţiilor viitoare respectul şi preţuirea pentru Părintele Iosif. Din mărturiile lor am putut vedea câtă putere, cât curaj, câtă nădejde le-a dat Părintele Iosif, pentru a putea trăi, a putea merge înainte atunci când au simţit că nu mai pot. În viața aceasta, dar și de dincolo i-a vegheat, spun frații, şi le-a auzit plânsul.

De ce amintesc lucrul acesta? Pentru că vrem să lansăm o provocare pentru noi, generația de astăzi. Un îndemn izvorât din recunoștința pentru ceea ce a făcut Părintele Iosif Trifa pentru viața noastră,  după atâta timp de când sfinția sa a trecut la Domnul.

Mărturiile rămase după „Fericiții noștri înaintași” le putem vedea în cărțile din biblioteca noastră, iar ce rămâne după noi, aceasta depinde de fiecare în parte.

Acest îndemn/provocare, de a scrie o mărturie atât de importantă despre rolul pe care l-a avut şi îl are Părintele Iosif  în viaţa noastră, nu trebuie trecută ușor cu vederea.

Poate că nu  este nou acest îndemn, poate că ai scris, dar nu ai îndrăznit să faci publică această mărturie, poate sunt ani de când ți-ai propus să scrii despre cine a fost, ce a făcut pe pământ, cum a înfăptuit minunea schimbării vieţii tale Părintele Iosif. Acum este momentul să afle câți mai mulți oameni despre felul cum a influențat viața Părintelui Iosif, în mod indirect, viața ta, viața noastră.

Îndrăzniți dragii noștri frați și surori să scrieți nu vă fie teamă să  împărtășiți și cu alții recunoștința pentru Părintele Iosif! Cine știe, poate generațiile care vor veni, copiii, nepoții noștri, vor pune la loc de cinste în sufletele lor și în bibliotecă, o nouă carte, în paginile căreia să se regăsească și mărturia frăției tale… 

Mărturiile pot fi trimise ca materiale scrise sau materiale video.

Mărturiile scrise, textele, vor fi trimise doar prin poștă electronică:

Observații privind redactarea textului:

 • Font: Times New Roman
 • Mărime font: 12
 • Spațiere: 1pt
 • Diacritice
 • Titlu centrat
 • Colțul din dreapta sus va conține următoarele date ale autorului:
  1.  Numele și prenumele;
  2. Localitatea;
  3. Județul.

Mărturiile video se pot încărca pe YouTube sau Google Drive/OneDrive/Dropbox:

 • YouTube: se încarcă videoclipul, se selectează vizibilitatea videoclipului ca „public” sau „nelistat” și se trimite link-ul videoclipului la poșta electronică menționată pentru mărturiile scrise
 • Google Drive/OneDrive/Dropbox: se încarcă videoclipul și se trimite link-ul videoclipului la poșta electronică menționată pentru mărturiile scrise

Alte observații:

 • Nu există un termen limită;
 • Textele vor fi publicate în ordinea sosirii lor pe site, în foaia „Iisus Biruitorul” sau revista „Timotheos”.

Îndrăzniți!

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *