Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cum să ne împărțim timpul – pentru Dumnezeu și pentru familie?

Cum să ne împărțim timpul – pentru Dumnezeu și pentru familie?

Cum să ne împărțim timpul – pentru Dumnezeu și pentru familie?

Care ar trebui să fie ordinea priorităților în familia noastră?

Slăvit să fie Domnul!

Un subiect mare, cu foarte mule subpuncte care trebuiesc dezbătute este subiectul familiei. Uneori suntem prinși într un glob al preocupărilor și alergăturilor de zi cu zi, care se umple și parcă nu dorește să mai înceteze din a ne epuiza. Întrebarea care se pune este: cum imi gestionez eu ca soț, soție, timpul în așa fel încât familia : aici cuprinzându-ne din nou pe noi părinții și apoi copii, și ceilalți membri să fim fericiți pe plan laic cât și duhovnicesc?

Ei bine, importanța împărțirii sarcinilor, și a conștientizării locului fiecăruia din soți este începutul unui cântar ce înclină spre bucurie. Dacă vom privi în urmă și com analiza viața de familie a fraților bătrâni, vom descoperi cu uimire modul în care ei viețuiau: munca pământului, gospodării cu animale, copii în număr mare și o viață aplecată spre Dumnezeu și împărțită cu El. De la bunicii mei, am învățat cultivarea rugăciunii ca: început și sfârșit al lucrului, însă de multe ori în timp ce muncea auzeam cântări răsunând din glasul lor. Împletirea muncii cu rugăciunea este un mod minunat de trăi cu Domnul fiecare zi și fiecare frământătură a vieții. Așa erau ei, oameni simpli și cu mâini brăzdate de muncă.

Acum să privim spre noi, noi generația thenologizării și a videotehnicilor. Muncă.de birou, la volan, aruncați într-un tumult al zilelor epuizante. Ei bine , Hristos încape și aici dacă noi îl chemăm. Acel mic moment de respiro când ești tu cu tine, în gând se poate întrezări o rugăciune scurtă, o rugăciune de chemare și apoi dr încredințare în mâna Domnului, a tot ce a fost și ce va urma pentru ziua aceea.

“Doamne Iisus mulțumesc că ești cu mine, binecuvintează lucrul meu și de acum încolo. Vino și fii prezent în gândul meu, să pot face lucrul meu ca pentru Tine. Mă las în brațul tău. Amin”.

Răsufli ușurat și pornești mai departe însă nu simgur ci cu Domnul. Ajutorul cel tare care aduce biruință în orice ceas. Privind acum spre partea aceea când ajungi acasă și nu- ți găsești locul, copii au teme, lucuri multe, mult de făcut și în casă. Ei bine, începe cu Domnul, cerând înțelepciune și liniște. Rugăciunea e la îndemâna oricui.

Ca soție pune- ți licurile în ordine până la venirea soțului acasă, îngrijește copii ca ei să poată sta liniștiți și tu continui lucurul tău.

Soțul își are locul său și munca sa, la fel încredințată în mâna Domnului. Este foarte important să se cultive rugăciunea în rutina zilnică a copiilor, încă de mici.

Eu îmi amintesc că, la școală fiind mă rugam în taină, atât în timpul orelor cât și la început și sfârșit, și timpul era atât de frumos. Ca profesor îmi indemn elevii să facă același lucru, și mulți mi- au spus senini: a fost mai ușoară ziua , pentru că m- am rugat! În famile este bine ca părinții să se roage , să citească Biblia, să cânte împreună cu copii, ei văd exemplul și fac la fel.

Programul săptămânii e foarte încărcat, orele la care plecăm s-au venim fiecare sunt diferite. Însă, o zi pe săptămănă sunt mai apropiate s-au avem mai mult timp liber: atunci se strâng toti di familir împreună, fiecare se roagă și petrec timp împreună. E adunarea cea mai frumoasă, e slujba bisericii din casă, e tămâia bineplăcută adusă Domnului. Așa putem prinde putere de a merge mai departe împreună cu Domnul.

Un al aspect împortant este, rugaciunea unul pentru altul. Fiecare membru al familiei trebuie să aducă înaintea Domnului pe ceilalți, să se roage pentru probleme celorlalți. Așa se mai face o minunată slujire, rugăciunea celor 2 sau 3 care coboară pe Domnul între ei. Când ai o problemă și copii tăi, soțul /șotia ta, părinții tăi, bunicii, rudele se roagă pentru tine Domnul lucrează ogorul pentru tine și pregătește rezolvare.

E atât de frumos să trăiești cu Hrostos clipită de clipită însă de multe ori se caută atâtea răspunsuri: cum, când, unde, pe care treaptă. Ei bine răspunsurile sunt simple. Domnul ne dă rugăciunea oriunde, în orice timp și loc, de aceea nimic și nimic nu ne desparte de El, numai gândul uitării Lui care îl alungă și apoi când vine greul îl critică și îl învinovățește .

Prioritățile pentru mulți din noi sunt omenești, agenda abundă de lucuri scrise uneori pentru fiecare zi, însă trebuie să facem un lucru, un lucru care ne va schimba pe fiecare. Deasupra tuturor scrie rugăciune , și înainte de ați începe lucrul roagă-te pentru el, pentru ziua sau seara in care trăiești. Așa vei avea biruință și ajutor și cel mai important : pace și înțelepciune, pentru că Domnul iși pune mâna peste tine.

Cât de bun e Domnul cu noi, El este mereu lângă noi, pleacă odată cu noi din Biserică, pleacă cu noi din adunare, vine oriunde , așteaptă oriunde, e acolo mereu, plânge pentru noi, suferă pentru noi, ne duce pe brațele Sale când suntem zdrobiți și așteaptă să îl chemăm , să îi vorbim. Ore, zile, ani, o viață, El așteaptă și ne cheamă și ne iubește necondiționat.

Făți lucrurl tau de :copil, tânăr s-au bătrân împreună cu Domnul și vei avea bucurie si ajutor în fiecare zi. Greul vine când te încrezi în tine iar ușorul când te pui în brațul Domnului.

Ancuța Tudosanu

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!