Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cumpăna locuitorilor din Gadara

Cumpăna locuitorilor din Gadara

Cumpăna locuitorilor din Gadara

Duminica a V a după Rusalii
Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul lumii !

În mare cumpănă au fost puși locuitorii din Gadara, unde a vindecat Domnul Hristos pe cei îndrăciti, arătați în Sfânta Evanghelie. Veniți la fața locului, după vestea aflată de la păstorii turmei de porci și văzând lucrurile întocmai cum li se spusese , adică cei doi demonizati vindecati și turma de porci înecată în mare, gadarenii , deși înduioșati de cele doua suflete mântuite, la gândul că prezența lui Iisus le-ar putea aduce alte pagube, au hotărât fără multă frământare să-i ceară lui Iisus să plece din ” hotarele lor “.

Gadarenii prin această atitudine au răspuns examenului în fața căruia i-a pus Iisus, de a alege între prețul sufletului și prețul celor trecătoare.

Și noi acum suntem îndemnați să ne răspundem fiecare în inima și cu cele ascunse ale cugetului nostru, de câte ori am sacrificat cele sufletești pentru cele pământești ?

Demonizarea este de două feluri: reală, care înseamnă posedarea de un demon sau mai mulți și morală ,adică duhuri rele care te fac să alegi greșit în viață. Acest din urmă duh rău, a vorbit prin gura gadarenilor cand i-au spus lui Iisus să plece.

Pentru viața creștinească, este mai primejdioasă această a doua formă, de prezență demonică în făpturile noastre , care ascund perfid, pe cel rău.

În felul acesta sunt și creștinii care cred în Dumnezeu, se și roagă Lui, dar din răutățile lor nu vor să iasă ci te roagă să îi lași așa cum sunt, să-i lași cu obiceiurile lor rele.

Să ne ferească Dumnezeu de așa demonizare !

Părintele Onu Constantin

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!