Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cuvintele harului Său îţi vor păstra viaţa, pacea, liniştea şi bucuria

Cuvintele harului Său îţi vor păstra viaţa, pacea, liniştea şi bucuria

Cuvintele harului Său îţi vor păstra viaţa, pacea, liniştea şi bucuria

O soră credincioasă scria nu de mult că în toamna trecută, când norii grei ai războiului s-au apropiat până în preajma hotarelor noastre, a cercetat pe o femeie sărmană cu vreo 5-7 copii, al cărei soţ era plecat la concentrare. O mare întristare şi teamă apăsa sufletul bietei femei.

Tânăra surioară – căci era o tânără! – începu să-i vorbească şi apoi, deschizând Biblia, începu să-i citească.

Deodată, chipul femeii se linişti. Începu să plângă, stăruind de sora să-i mai citească şi să mai meargă pe acolo, „fiindcă – zise ea – de când mi-ai citit din cartea aceea, nu-mi mai este frică“.

Într-adevăr, cuvântul Scripturii este un cuvânt al mângâierii şi al puterii pentru oricine care îl ascultă cu încredere şi credinţă. Biblia este un adevărat tezaur al mângâierii pentru suflete. Căci „tot ce-a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care le dau Scripturile, să avem nădejde“ (Rom 15, 4).

Apropie-te, suflete dragă, de Cuvântul Domnului şi adapă-te din el. Nimeni nu te poate mângâia ca acest cuvânt, când necazurile te apasă şi întristarea ţi-a aprins inima. Încearcă şi vei vedea.

Sprijin şi izvor de putere

 O doamnă povesteşte că în anii războiului a trăit zile foarte grele, locuind în zona unde se dădeau luptele. Ar fi trebuit să-mi pierd mintea în zgomotul detunăturilor şi groazei, spunea ea. Cu toate acestea, n-a fost aşa. Datorită Noului Testament, din care citeam în fiecare zi, eu am putut să fiu mereu liniştită şi plină de pace.

În aceste zile cu adevărat grele, ia şi tu ca tovarăş pe calea vieţii Evanghelia Domnului Iisus. Cuvintele harului Său îţi vor păstra viaţa, pacea, liniştea şi bucuria şi nu te vei teme de nici un rău.

Să strângem la inimă Cuvântul Mântuitorului nostru şi să ne încredem în El totdeauna.

„Aceasta este mângâierea mea în necazul meu, căci cuvântul Tău îmi dă iarăşi viaţa“ (Ps 118, 50).

Gânduri creştine / Ioan Marini – Sibiu: Oastea Domnului, 2003

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *