Meditaţii

De ce sunt nefericiţi tinerii?

Am întâlnit nu de mult pe un cunoscut tânăr cu care am stat de vorbă. Era mâhnit şi abătut.
— M-am scârbit de viaţă, îmi spuse el.
— Cum? Ce înseamă aceasta, îl întrebai. Altădată te vedeam mai vesel, mai bucuros…
— Da, spuse el, şi-mi povesti cum era gata să se predea Domnului dar „cineva”, l-a sfătuit să nu facă acest lucru, îndemnând şi pe părinţii lui să-l împiedece de la această faptă. Astfel el a rămas în lume, în păcate şi deznădejde. A căzut în beţie şi nefericirea lui a fost mare.

L-am sfătuit să se întoarcă din nou la Dumnezeu. Mântuitorul îl va primi, dacă vine la El.

Iată cum o viaţă fără Dumnezeu produce dezgust de viaţă. Păcatul face pe oameni nefericiţi. Deci şi nefericirea tinerilor vine tot din pricina păcatului. Şi până când izvorul răului nu este iertat şi înlăturat, nu poţi fi nici vesel, nici fericit cu adevărat.

Până când, tinere, inima ta adăposteşte într-însa păcatul şi patima, tu nu poţi să fii fericit. Veselia ta este o minciună şi râsul tău o făţărnicie, pentru ca bucuria este semănată numai pentru cei cu inima curată (Ps. 97,11).

Da. Aceştia sunt fericiţi şi au dreptul să fie pentru că Dumnezeu le dă acest drept. O tânără credincioasă scria de curând într-o scrisoare: „Sunt fericită, sunt fericită!”. Care era izvorul acestei fericiri? Ea aflase pe Mântuitorul, şi în El iertarea, pacea şi bucuria ce-i umplea inima.

Când venim la El, inima ne este curăţită şi dintr-un izvor stricat, devine un izvor de apă vie (Ioan 7,37).

Nu este oare de dorit o astfel de stare? Vino cititorule drag, cu tot dezgustul tău de viaţă, cu toate păcatele tale la Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus, care prin jertfa Sa ţi-a croit o cale spre Tatăl. Nu fugi de aceasta veste care-ţi aduce fericirea veşnică…

Vino la Domnul Iisus şi vei fi iertat! Vino la El şi vei fi fericit!

Ioan Marini, articol publicat în Familia Crestina, iunie 1941, nr. 1 pag. 12.

4 Comments

 • paraschiva 16 martie 2011

  Tineri sint nefericiti pentru ca nu i-l au pe Dumnezeu,. Ferice de acei copii care vor sa-i slujeasca Lu-i Dumnezeu si Parinti nar trbui sa se opuna .Ar trbuie sa fie cei mai ferciti parinti ca copii lor vor sa-i slujesca lui Dumnezu.

  SLAVIT sa fie DOMNUL !

 • vasilică 17 martie 2011

  Nu apartenţa la o comunitate sau asociaţie, nici macar şansa de a avea părinţi credincioşi, aduce mulţumire şi bucurie în suflet (cuvântul fericire e cam pretenţios, nu-i aşa?). Deşi formularea „a-L avea pe Domnul”, din păcate, a intrat în categoria limbajului depăşit, dincolo de această devalorizare a expresiei, se ascunde o bogăţie inepuizabilă. Îl au pe Domnul nu cei care au părinţi „sfinţi” şi tânjesc după desene animate şi alte picanterii diluate, ci acele pesoane care şi-au făcut mintea lor tronul gândurilor venite de sus, cei care au câştigat prin harul lui Dumnezeu înţelegerea duhovnicească şi simţirea cea rară a sfinţilor. Îl are pe Domnul nu acela care simulează prin infuenţa de grup un anumit tip de spiritualite, fie ea şi ortodoxă, ci acela care a ajuns la rădăcinile şi izvoarele creştinismului, acela care începe să intre în rezonanţă cu vederea sfinţilor şi respiră aerul cel curat al umilinţei şi al năzunţelor sfinte. Îl are pe Domnul cel care a uitat tot ce-i lumesc şi se avântă cu sete nepotolită să cucerească moştenirea duhovnicească pe care Iisus Hristos a lăsat-o urmaşilor Săi.

  Dar dacă orice epifenomen sentimentalist este confundat cu „am aflat pe Domnul” e de înţeles că expresia s-a inflat.

 • Andreea 25 martie 2011

  Slavit sa fie Domnul! am auzit si eu,din pacate despre un baiat care il vedeam foarte des la Biserica si citea din Sfanta Scriptura,postea si mereu il vedeam linistit! insa, cel care ne vrea raul ,diavolul l-a facut sa faca multi pasi inapoi. Un vecin de al baiatului respectiv i-a spus: ‘Cine esti tu sa citesti Biblia?nu mai tii minte cum a fost bunicul tau?cel mai rau om din sat… ” Asta l-a descurajat pe acel baiat,care a inceput sa vina mai rar la Biserica. Iata ce se intampla cand vrajmasul diavol vede cum un tanar o ia pe calea cea buna! Noi nu trebuie sa deznadajduim,nu trebuie sa fim tristi din cauza grijilor lumesti,ci sa fim tristi numai daca avem pacate si ne caim de acestea. Bucuria noastra deplina e Domnul Nostru Iisus Hristos si numai daca Il avem pe El in viata noastra suntem fericiti!

 • ioan_strainul 22 aprilie 2011

  Dece sunt nefericiti tineri ?? Buna Intrebare.

  Este greu de Inteles dar foarte simplu pentru ca noi cei care credem ca suntem pe calea cea dreapta In loc de ai atrage cu Duhul blIndeti si de ai cerceta ca pe niste mai mici frati ai nostri cautam sa Ii supunem regulilor care noi credem ca trebuie sa le Indeplineasca far a cerceta oare acest tInar sau tInara surioara Intru Hristos de unde vine ce Invatatura a primit pIna mai ieri ce a pasit In rIndurile oastei si cIt de puternic este sa poata sa tina pasul cu toate cIte se Intimpla in mediul In care traim.
  Nu poate sa vina cineva la calea Cruci Lui IISUS pIna ce nu este Timpul si pIna ce este Chemat de Domnul aceastai cugetarea mea si nu cred ca ma poate cineva lamuri ca ori cine si ori cum va intra In Imparatia Cerurilor .
  Nu este amar un mar care nu sa copt sau acru si nul manInca nimei .
  Dar unul carei cpot este dulce si placut si dorit de toti cei flamInzi .
  Daca vom pune In doua farfurii In una sare si in cealalta mere de albina vom vedae ca toate mustele si albinele si toate gIzele trag acolo asa si cu noi care cautam sa atragem pe tineri daca vom avea cuvIt dulce ca merea si ne fatarnic si blInd si vom dovedi ca suntem gata sa ne dam veata pentru frati nostri nu numai cu vorba ce Intru totul atunci cuvIntul care va esi din buzele noastrre v prinde radacina si va despetri multe inimi si va Intoarcr pe multi la credinta cea adevarata Intru Hristos .
  SLAVIT SA FIE DOMNUL +++ +++ +++ +++ Slava Tatalui si Fiului si Sf. Duh amin amin amin

Lasă un răspuns