Anunţuri

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia misionară “Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române

Persoane fizice (3,5%) – Redirecționarea impozitului din salarii sau pensii

Alte venituri (3,5%) – Redirecționarea impozitului prin declarația unică 212

Firme (20%) – Redirecționarea impozitului plătit pe venit sau profit

Indiferent dacă plătiți impozit pe venit sau pe profit, trimestrial sau anual. Plătitori de TVA sau nu, cu angajați sau fără,
spre deosebire de persoanele fizice, firmele pot vira direct până la 20% din impozitul plătit
o parte din impozitul pe venit/profit poate fi trimisă direct Asociației. Fără să mai ajungă la Stat, fără formulare!
Începem cu multe mulțumiri la adresa celor care deja, de ani buni, redirecționează din impozitul pe venit către asociația misionară „Oastea Domnului”. Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.

Dacă doriți să sprijiniți activitatea Asociaţiei misionare “Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române prin redirecționarea a 3,5% sau a 20 % din acest impozit plătit statului pentru salariul, venitul sau profitul din anul 2023, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 Mai 2024.

1: Descarcă de aici FORMULARUL 230  precompletat 

dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor,

dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică.

Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu

– vezi aici: Declarația unică 2024 – PDF-ul inteligent – direct din site-ul ANAF 

2: Completați cu atenție

Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.

Descărcați formularul potrivit*, precompletat** cu datele:

Denumire entitate non-profit: Asociaţia Oastea Domnului

Cod de identificare fiscală: 4238430

Cont bancar IBAN: RO69 RNCB 0227 0360 5259 0004 BCR Sibiu

*Completați cu datele personale numai unul din aceste formulare, în funcție de situația în care vă aflați.

**Anul precompletat în formular este 2023, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2023.

3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

Direct la registratura organului fiscal

Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*

Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare AICI )

*La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare). Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice: Listă adrese ANAF

Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România. Adrese oficiilor poştale se găsesc AICI .

Alte informaţii pentru completarea formularului 230:

Veniturile eligibile

Potrivit reglementarilor legale, urmatoarele categorii de venituri sunt eligibile pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit: Salarii; Pensii; Chirii; Dividende; Drepturi de proprietate intelectuală; Alte tipuri de venituri impozabile din activități sportive, PFA-uri etc.

Totuși, pentru ca un contribuabil care obține astfel de venituri impozabile să poată direcționa o cota din impozitul pe venit, este necesar ca acesta să fi înregistrat venituri impozabile în România, în anul anterior. De exemplu, o persoană care s-a aflat în concediu de creștere a copilului în anul precedent nu poate direcționa cei 3,5%.

Pensionarii care în anul fiscal 2023 au obținut venituri din pensii impozitate (care au depășit suma de 2000 lei lunar), pot completa și depune Declarația 230 – venituri din pensii.

Ghid redirectionare imp.pdf – ANAF

Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 212 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice Asociației faptul că au depus formularele respective.

Asociaţia misionară “Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române mulțumește tuturor celor care au făcut până în prezent donații  și așteaptă în continuare sprijinul frațietății și nu numai.

Transmite acest mesaj prietenilor şi cunoştinţelor tale care anul trecut au avut venituri din salarii sau din alte surse (activități independente, cedarea folosinţei bunurilor, etc)!

Pentru mai multe detalii:

prin poştă: ASOCIAŢIA MISIONARĂ “OASTEA DOMNULUI” DIN CADRUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE str. Charles Darwin, nr. 11; 550019 – Sibiu

ori pe poşta electronică:

Adresa e-mail: oasteadomnuluisibiu@gmail.com

ori prin fax: 40 / 0269 / 21 69 14.

Alte relaţii, la telefon: 40 / 0269 / 21 66 77.

Lasă un răspuns