Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Doamne, oare nu Tu stăpânești?

Doamne, oare nu Tu stăpânești?

Doamne, oare nu Tu stăpânești?

Rugăciunea lui Iosafat – II Cronici 20, 6

Adeseori, când vezi puterea celui rău stăpânind cu atâta trufie, nedreptate și silnicie de timp prea îndelungat peste prea mulți nevinovați, chinuind și ucigând, îți este foarte greu să nu te îndoiești de multe adevăruri în care crezuseși până atunci. Dar credința adevărată și rugăciunea fierbinte a celui credincios tocmai în astfel de împrejurări se adeveresc. Minunile totdeauna în astfel de împrejurări s-au arătat mai puternice. Iată examenul cel greu peste care trebuie să treacă o credință ascultătoare de Dumnezeu – când este undeva cu adevărat. La greu se arată credința. Când Iosafat și toată țara lui erau în fața unui vrajmaș nespus de mare și de puternic, care apăsa și nedreptățea multe popoare, a vestit un post și o zi de rugăciune… Astfel au alergat ei cu toții la Domnul și la locașul Său de rugăciune, strigând: „O, Dumnezeul nostru, noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulțimi care înaintează împotriva noastră… și nu știm ce să facem. Dar ochii noștri sunt îndreptați către Tine… Iar postul și rugăciunea au biruit.

Răspunsul lui Dumnezeu a venit liniștitor și sigur: Nu vă temeți și nu vă spăimântați… – căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu. Iar norodului i s-a spus: Ascultați cu toții: încredeți-vă în Dumnezeul nostru și veți fi întăriți. Și încredeți-vă în proorocii voștri și veți izbuti. Mâna lui Dumnezeu i-a învrăjbit pe cei răi unii împotriva altora și astfel s-au nimicit unii pe alții înainte de a nimici poporul lui Dumnezeu (II Cronici 20, 1-30). Așa îi va nimici Domnul pe toți cei cărora le place să se bată… Și asupra cărora apasă vina unor îndelungate nedreptăți făcute altora. Căci în curând vor vedea și ei că Dumnezeu este Acela care stăpânește peste popoare. Și El face judecată și dreptate tuturor celor asupriți.

Slavă veșnică Ție, Stăpânitorul veșnic peste toate puterile, Judecătorul veșnic al tuturor nedreptăților și Izbăvitorul minunat al tuturor celor apăsați! Slavă Ție pentru toate acestea! Te rugăm, veghează totdeauna, Doamne, împotriva oricărei puteri asupritoare și nimicește orice stăpânire nedreaptă și trufașă. Ascultă rugăciunile nevinovaților asupriți și vino degrabă, schimbându-le teama în bucurie, îndoiala în credință și gemetele în cântări, spre slava Ta veșnică. Amin.

Traian Dorz – Hristos, Pîinea noastră zilnică.

Author: admin

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *