Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Domnul ne vorbește. Îl auzi?

Domnul ne vorbește. Îl auzi?

Domnul ne vorbește. Îl auzi?

În ultima vreme, Domnul ne vorbeşte prin semnele pe care le-a prevestit de acum 2000 de ani. Ne-ngrozim când vedem mânia lui Dumnezeu în cutremure, în uragane, în inundaţii, în războaie şi în veşti de războaie. Dar câţi se întorc, de groaza morţii, la Dumnezeu? Poate că niciunul. S-a întors cineva la Domnul în urma furtunii înspăimântătoare ce s-a abătut asupra Timişoarei, când vântul puternic spulbera acoperişurile caselor, rupea copacii sau îi smulgea cu totul din pământ? Sau la Tg. Jiu când un nor negru s-a aşternut peste oraş şi, în scurt timp, a fost acoperit de apă? Unii şi-au pierdut viaţa în urma acestor vijelii – fie striviţi de copaci sau de alte obiecte, fie loviţi de trăsnet –, lăsând în urmă lacrimi şi durere, dar nu cred că cineva din cei dragi ai lor s-au întors la Dumnezeu. Sau din cele peste 130 de persoane care au fost rănite, văzând moartea în faţa lor, s-a întors măcar una la Dumnezeu?

Ori dintre cei de pe insulele Caraibe sau din Florida, care au fost loviţi de uraganul puternic, s-a întors vreunul din calea nelegiuirii? Cineva din aceste ţinuturi povestea cum casa lor a fost înghiţită de pământ, iar ei au reuşit să scape cu viaţă în ultima secundă. Aceea a fost clipa care i-a convins că trebuie să fugă din casă pentru a-şi scăpa trupul cu viaţă. Dar cu sufletul cred că au rămas tot morţi.

Acum câteva zile, mii de locuitori din insula indoneziană Bali au fost evacuaţi din zonele aflate în vecinătatea unui vulcan activ care a produs mişcări telurice şi a acoperit cu nori de fum această zonă. Moartea e la un pas, dar se întoarce vreun suflet la Hristos?

Sau în urma cutremurului din 19 septembrie, care a zguduit centrul Mexicului, pierzându-şi viaţa sub dărâmături câteva sute de persoane, oare s-o fi întors vreun suflet să-I slujească lui Dumnezeu? Iată ce povesteşte o mamă din România stabilită de câţiva ani acolo: „Atunci când a început cutremurul, am început să mă panichez. (…) Nu m-am gândit niciodată la un loc sigur din casă unde m-aş putea adăposti dacă s-ar întâmpla aşa ceva… Pereţii trosneau, se crăpau, ieşea praf…, s-au deschis sertarele, uşile de la balcon, frigiderul se mişca atât de tare încât am crezut că o să cadă pe noi. Totul se mişca îngrozitor, se auzeau trosnituri… A fost înfiorător. Nici să mă rog, nici să mă gândesc cum am putea scăpa, nimic… Am pus băieţelul între noi şi nu mă puteam gândi decât că atunci se va termina viaţa mea, că vom muri acolo – şi asta a fost tot…; a fost îngrozitor…”

Dragă cititorule, te-ai gândit vreodată unde poţi scăpa când vine cutremurul, când vine uraganul, când vine trăsnetul sau când vin apele învolburate? Când moartea e în faţa ta, te-ai gândit care este locul cel mai sigur unde poţi scăpa cu viaţă? Poate nu te-ai gândit nici tu, cum nu s-a gândit nici această mamă. O, dragă cititorule, locul cel mai sigur e la poala Crucii, este lângă Domnul Iisus. Dacă-L ai pe El, chiar dacă vei muri, nu vei muri niciodată.

O întoarcere la Dumnezeu, de frica morţii, nu rezistă. Pentru că aceasta e întoarcere din interes. După ce a trecut nenorocirea, omul uită şi de nenorocire şi de Dumnezeu. Numai întoarcerea de dragul Domnului, numai aceea rezistă. Dragostea faţă de El ne ţine permanent aproape de El – şi prin moarte şi prin viaţă.

Vedem apoi cât de mult s-au accentuat tensiunile din lume care îi fac pe mulţi să vorbească tot mai des despre un al Treilea Război Mondial. În sensul acesta, de curând, regina Angliei, Elisabeta, a dat publicităţii un mesaj adresat poporului britanic, mesaj care m-a impresionat mult şi aş vrea să prind aici doar câteva idei: „…Acum, nebunia războiului se răspândeşte încă o dată în lume şi curajoasa noastră ţară trebuie să se pregătească din nou pentru a supravieţui unor pericole foarte mari. (…) Strânsele legături ale familiei trebuie să fie cea mai puternică apărare în faţa necunoscutului. Dacă familiile rămân unite şi neclintite, oferind ajutor celor singuri şi neprotejaţi, dorinţa de izbândă nu va fi strivită. Mesajul meu pentru voi este simplu. Ajutaţi-i pe cei care nu se pot ajuta singuri, oferiţi-le consolare celor singuri şi persoanelor fără adăpost şi fie ca familiile voastre să fie un ideal de speranţă şi viaţă tuturor celor care au nevoie. În timp ce luptăm împreună să înfrângem noua nenorocire, să ne rugăm pentru ţara noastră şi pentru oamenii de bine, oriunde ar fi ei. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”

Aceste cuvinte ne sunt valabile tuturor. Şi mie. Şi ţie. Dragă cititorule, dacă vrei să scapi de orice nenorocire, vino la Domnul Iisus şi fă Legământ veşnic cu El. Dar nu de frica morţii, ci numai de dragul Lui. Lasă plăcerile de-o clipă ale lumii! Vino să te uneşti cu toţi cei din marea Sa familie, pentru ca, împreună, uniţi, să ţinem veşnicia în sufletele noastre, cu moartea pre moarte călcând!…

Costel ROTARU
în săptămânalul duhovnicesc ”Iisus Biruitorul”
Anul XXVIII, nr. 41 (1121) 2-8 OCTOMBRIE 2017

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!